Ceaiul care ameliorează infecția urinară. Bogdan Pârlițeanu: Are efect antiinflamator, reduc inflamația pelvină

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Ceaiul - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Ceaiul - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers

Medicul urolog Bogdan Pârlițeanu ne-a dezvăluit care este ceaiul care ameliorează infecțiile urinare. Tratamentele naturiste, indicate în infecția urinară.

Infecțiile urinare sunt afecțiuni comune care afectează milioane de oameni în întreaga lume. Acestea pot provoca disconfort și, în unele cazuri, pot avea complicații grave. Cu toate acestea, pe lângă tratamentul medical, există și metode naturiste care pot ajuta la prevenirea și gestionarea infecțiilor urinare.

Infecțiile urinare sunt afecțiuni cauzate de bacterii, cel mai adesea Escherichia coli (E. coli), care pătrund în tractul urinar. Aceste bacterii pot afecta diferite părți ale tractului urinar, inclusiv vezica urinară (cistită), uretră (uretrită) sau rinichii (pielonefrită).

Simptomele pot include senzația de arsură în timpul urinării, urinări frecvente, nevoia urgentă de a urina și, în unele cazuri, durere în regiunea abdominală sau lombară.

Pe acest mecanism al tratamentelor naturiste "minune" pedalează reclamele la suplimente, la ceaiuri și la tot felul de substanțe care ajută.

Invitat la interviurile DC Medical și DC News, medicul urolog Bogdan Gabriel Pârlițeanu ne-a spus că aceste alternative sunt foarte bune și chiar recomandate de medici, abia după o investigație. Medicul ne-a dezvăluit care sunt tratamentele naturiste care pot ameliora simptomele infecțiilor urinare.

Sanador

"Din punctul meu de vedere ajută. Dacă discuți cu un pacient și îi explici, îl investighezi în primul rând, îi excluzi parte infecțioasă și nu găsești o bacterie care să fi declanșat acest lucru, începe o discuție și psihologică, de pregătire a sa, în sensul că pacientul trebuie să fie conștient că această patologie există și va trebui să o amelioreze, nu să o trateze sau s-o vindece. Să o amelioreze și viața pacientului să se desfășoare cu simptome cât mai reduse", a declarat Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist urologie la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

Tratamentul naturist care ameliorează simptomele infecției urinare

"Aici intervine, pe de altă parte, această fitoterapie, aceste suplimente medicamentoase care ajută și reduc, doar că nu într-un timp scurt. Nu e ca și cum iei 5 zile Nurofen și ți-a trecut durata cap sau răceala, ci vorbim de perioade de două luni, trei luni în care ei suplimente continuu și reduci foarte puțin. 

Pacientele câteodată sunt nemulțumite și le explic că este o îmbunătățire, e un beneficiu adus. 

Și ușor, ușor, chiar dacă sunt o grămadă de suplimente alimentare, de la cele bazate pe merișor, de la cele cu albastru de metil, sunt acum suplimente alimentare cu efect antiinflamator, care vin să reducă din inflamația pelvină și să ajute femeile să aibă cât de cât o viață suportabilă", a completat medicul Bogdan Gabriel Pârlițeanu.

Ceaiul sau sucul de merișoare este bine cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, care pot ajuta la prevenirea infecțiilor urinare. 

Ceaiul de merișoare este un remediu natural adesea folosit pentru a ajuta la prevenirea și gestionarea infecțiilor urinare. Merișoarele conțin substanțe numite proantocianidine, care pot împiedica bacteriile să se atașeze de peretele vezicii urinare, ajutând astfel la reducerea riscului de infecții urinare.

Iată cum puteți pregăti și utiliza ceaiul de merișoare pentru a susține sănătatea tractului urinar:

- 1-2 lingurițe de fructe uscate de merișoare (disponibile în magazinele naturiste sau farmacii)

- 1 cană de apă fierbinte

- Miere sau îndulcitor opțional

Lasă merișoarele la infuzat în apa fierbinte timp de 10-15 minute.

Bea ceaiul de merișoare cald. Poți să-l bei de 2-3 ori pe zi.

! Consumați suc de merișoare sau suplimente cu extract de merișoare, dar consultați întotdeauna un specialist înainte de a începe orice supliment.

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel