Soluția simplă să scapi de sforăit. Sarafoleanu: Am avut dovezi foarte clare. Pentru binele cuplului facem și asta. Dispozitivele minune nu au niciun fel de relevanță

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
sforait - Foto: Freepik @wayhomestudio
sforait - Foto: Freepik @wayhomestudio

Care e cea mai simplă soluție pentru eliminarea sforăitului. Medicul Codruț Sarafoleanu ne-a dezvăluit care e secretul, fără să ajungi la operație.

Sforăitul este o problemă comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Deși poate părea inofensiv la prima vedere, acest sunet specific care apare în timpul somnului poate avea consecințe neplăcute asupra sănătății și calității vieții. 

Sforăitul apare atunci când fluxul de aer întâmpină rezistență în trecerea prin căile respiratorii superioare în timpul somnului.

Efectele neplăcute ale sforăitului

Marea greșeală care provoacă sforăitul. O faci în fiecare seară, dar NU ai știut ASTA: Sforăie și doamnele și domnii! Sforăitul NU este din nas

Sforăitul poate avea efecte negative asupra sănătății și a relațiilor personale.

1. Tulbură somnul

Atât persoana care sforăie, cât și partenerul de pat pot fi afectați de sforăit, deoarece acesta poate tulbura somnul și duce la o calitate scăzută a odihnei.

2. Iritabilitate și oboseală

Lipsa de somn cauzată de sforăit poate duce la iritabilitate, oboseală cronică și dificultăți de concentrare în timpul zilei.

3. Probleme de relație

Sforăitul poate duce la tensiuni în relațiile de cuplu, deoarece partenerul de pat poate fi deranjat de zgomotul continuu din timpul nopții.

4. Probleme de sănătate

În cazurile severe, sforăitul poate fi asociat cu apneea de somn, o tulburare care întrerupe respirația în timpul somnului și poate avea consecințe grave pentru sănătate.

Deci, este important să se identifice cauza sforăitului și să se exploreze opțiunile de tratament disponibile pentru a îmbunătăți calitatea somnului și a vieții. Dacă sforăiți sau aveți un partener care sforăie, consultați un specialist ORL pentru evaluare și sfaturi personalizate pentru gestionarea acestei probleme.

Invitat la interviurile DC Medical și DC News, medicul Codruț Sarafoleanu ne-a vorbit despre opțiunile de tratament pentru sforăit. 

"O rigidizare a valului palatin, o corectare a unor cornete mai mari, deci a unei rinite, rezolvă lucrurile de foarte multe ori", a declarat Codruț Sarafoleanu, profesor universitar, medic primar O.R.L, Doctor în Științe Medicale cu competențe în: chirurgie endoscopică ORL, chirurgie laser în ORL, în exclusivitate pentru DC Medical.

"Pacienții vin aduși de anturaj și atunci, pentru binele cuplului, ce nu fac ei fac și aceste operații. 

În general, acolo vorbim de operații puțin mai puțin extinse, pentru că vorbim doar de un simptom și nu vorbim de un context, ca la apneea în somn", a mai spus Codruț Sarafoleanu.

Care e cea mai simplă soluție pentru eliminarea sforăitului

"Ceea ce e foarte important pentru supraponderali. Ei au senzația că acea grăsime se depune numai pe burtă sau pe alte zone.

Se depune și în pereții faringelui și atunci se îngustează și asta le explicăm și am avut dovezi foarte clare prin acea investigație invocată, faptul că dacă au scăzut în greutate semnificativ, s-au ameliorat acei parametri extraordinari și n-a mai fost nevoie de chirurgie.

Unii dacă au slăbit, dacă erau obezi mari, n-au mai avut nevoie de nicio intervenție chirurgicală", a completat Codruț Sarafoleanu.

Dispozitivele minune anti-sforăit nu sunt bune

"Restul spray-uri, plasturi de nas sau alte dispozitive nu au niciun fel de justificare.

Dispozitivele minune prezentate nu au niciun fel de relevanță. 

Laserul și radiofrecvența sunt dispozitive un punct de vedere chirurgical și acest dispozitiv de protezare ventilatorie care e foarte util mai ales la cazurile moderate și severe și salvează vieți, adică trebuie să fim foarte clari", a conchis medicul Codruț Sarafoleanu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel