Ce este deviația de sept și ce trebuie să știm despre ea. Explicațiile dr Ioan Bulescu

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Femeie   FOTO: pexels.com
Femeie FOTO: pexels.com

Medicul Ioan Bulescu, specialist în Somnologie și Chirurgie endoscopică, a vorbit la emisiunea Dicționar Medical despre deviația de sept.

Deviația de sept e o modificare anatomică a structurii nasului, spune medicul Ioan Bulescu, specialist ORL cu competențe în somnologie, Chirurgie endoscopică ORL, laser în ORL, audiologie clinică, la emisiunea Dicționar Medical.

”Septul este o structură formată din os și cartilaj care separă cele două fose nazale, împarte cavitatea nazală în două fose nazale. Ideal ar trebui ca septul să fie situat pe centru și cele două fose nazale să fie egale, însă lucrul acesta se întâmplă foarte rar, ceea ce înseamnă că cei mai mulți oameni au un grad de deviație de sept nazal. Acum, ele pot să fie de mai multe feluri, de mai multe grade și în funcție de cât de obstructive sunt sau de ce probleme respiratorii pun, atunci pot avea indicație de tratament sau nu. (...)

Pot să fie deviații complexe, atât osoase, cât și cartilaginoase, însă ce e de subliniat e că, în general, deviațiile de sept nu sunt vizibile la exterior. Vorbim de deviația simplă de sept care pune doar probleme de obstrucție nazală. Ele nu sun vizibile la exterior și sunt vizibile doar la un examen ORL. modificările formei nasului pot să fie asociate unei deviații de sept, dar sunt, de obicei, alte entități”, explică medicul Ioan Bulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel