Ce este gastric sleeve, operația prin care a trecut Teo Trandafir: Încerc să nu mă duc la extreme

Sonia Baciu |
Data publicării:
ce este gastric sleeve. FOTO: Facebook @Teo Trandafir
ce este gastric sleeve. FOTO: Facebook @Teo Trandafir

Teo Trandafir a dezvăluit cum se menține în formă, la 9 ani de la operația de micșorare a stomacului. Ce este gastric sleeve și cui se adresează acest tip de intervenție.

Teo Trandafir este fără dar și poate una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV din România. În trecut, vedeta a dus o luptă crâncenă cu kilogramele în plus, dar a reușit să ajungă la forma dorită, după ce și-a făcut o operație de micșorare a stomacului.

Ce face Teo Trandafir pentru a se menține în formă, la 9 ani de la operația de micșorare a stomacului

Într-un interviu recent acordat pentru unica.ro, Teo Trandafir a dezvăluit cât și cum mănâncă, dar și care e preparatul pe care nu îl agreează deloc. 

”Mănânc destul de puțin, regula este să mănânc atunci când îmi este foame și cât trebuie. Nu exagerez niciodată, operația de gastric sleeve pe care am suferit-o nici nu mi-ar permite acest lucru. Încerc să nu mă duc la extreme.

De exemplu, eu hamburgerul nu îl mănânc cu sos și chiflă, mănânc doar carnea din interior. Bineînțeles că există alimente pe care nu le consum, mai ales alimente care nu îmi plac. Eu, de exemplu, nu mănânc cozonac, pentru că nu îmi place“, a explicat prezentatoarea.

Teo Trandafir a dezvăluit și ce ritual de înfrumusețare are la 54 de ani. Prezentatoarea TV a mărturisit că merge periodic la dermatolog și asta le sfătuiește și pe fanele sale. 

”Am un ritual zilnic care include duș, spălat pe cap și utilizarea cremei hidratante. Nu fac ceva în mod deosebit, dar merg la dermatolog periodic. În ceea ce privește trucurile de frumusețe, nu sunt în măsură să dau sfaturi, pentru că depinde de ceea ce îmi recomandă dermatologul și de sfaturile pe care mi le dă în funcție de nevoile tenului meu.

Le-aș recomanda să meargă la un specialist... citește mai departe pe SPECTACOLA.RO.

Chirurgia bariatrică, ce este și cui se adresează

Pentru persoanele cu obezitate, chirurgia bariatrică este cea mai eficientă modalitate de a pierde în greutate și de a o menține, deși este și cea mai invazivă metodă.

Această intervenție are indicații destul de precise, fiind recomandată persoanelor cu un Indice de Masă Corporală (IMC) de peste 40, indicații venind dinspre diabetologi, mtiv pentru care nu poate fi considerată un moft, ci o necesitate.

Există trei tipuri de intervenții bariatrice:

- inelul gastric, care este cea mai răspândită metodă restrictivă

- micșorarea stomacului, cunoscută ca gastric sleeve, aceasta fiind cea mai utilizată procedură don chirurgia obezității

- gastric by-pass, care presupune crearea unui rezervor gastric de aproximativ 15-20 ml, prin izolarea completă a unei porțiuni din stomac.

Vezi și: Ruptura de ligament încrucișat, ce este și cum se manifestă. Măruță, mesaj de pe patul de spital: Pacientul a supraviețuit. Vă mulțumesc

Gastric sleeve, beneficii și riscuri

Operația de micșorare a stomacului, gastric sleeve, ajută la scăderea în greutate prin acțiunea în două direcții:

- stomacul se reduce considerabil, ceea ce înseamnă că pacientul se simte ”plin” mai repede, deci va avea un aport caloric mai scăzut

- partea din stomac care produce grelina - un hormon asociat cu foamea - a fost îndepărtată, așa că pacientul nu va mai simți senzația de foame în același mod ca înainte de operație, notează Healthline.

2. -imagine fara descriere- (vertical-sleeve-gastrectomy-bariatric-surgery_80701900.jpg)

Gastric sleeve. FOTO: Freepik @agartist

Potrivit Asociației Americane de Metabolism și Chirurgie Bariatrică, o persoană care trece printr-oo astfel de intervenție se poate aștepta să slăbească 50% din excedentul de greutate într-un interval cuprins între 18 și 24 de luni după operație.

Printre beneficiile operației de micșorare a stomacului se numără:

- creșterea calității vieții și ușurința de a efectua diverse activități cotidiene

- scăderea riscului de afecțiuni asociate obezității, printre care: diabetul zaharat de tip 2, colesterolul mărit (hiperlipidemia), tensiunea arterială crescută (hipertensiunea), apneea în somn.

În ceea ce privește riscurile operației de gastric sleeve, acestea sunt, în mare parte, comune cu cele ale oricărei intervenții chirurgicale și include:

- hemoragia

- tromboza venoasă profundă

- embolia pulmonară

- bătăi neregulate ale inimii

- pneumonia.

De asemenea, poate avea o serie de complicații, precum:

- scurgeri gastrice

- stenoză

- deficiențe de vitamune

- arsuri la stomac.

Vezi și: De ce să îți aplici sare pe păr. Trucul genial care îți va transforma podoaba capilară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel