Ce este HPV și cum se transmite. Dr Gianina Brașoveanu explică

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Virusul HPV
Virusul HPV

Dr. Gianina Brașoveanu, medic primar în Obstetrică-Ginecologie, a vorbit la DICȚIONAR MEDICAL, emisiune DC Medical, ce este infecția cu virusul papiloma uman, virus cunoscut sub denumirea de HPV. 

”Infecția cu HPV are o preponderență foarte mare în ultimul timp. Există foarte multe tipuri, mii și sute de mii de tipuri de HPV”, afirmă Gianina Brașoveanu, medic primar în Obstetrică-Ginecologie cu competențe în Fertilizare in vitro, la emisiunea DC Medical - DICȚIONAR MEDICAL.

”Cele la care o să mă refer sunt cele ginecologice și care se transmit prin contact sexual, neprotejat. Chiar dacă te protejezi cu prezervativ, probabilitatea de a lua HPV există. De ce? HPV este un virus și pe frecarea tegumentului, piele pe piele, se pot produce micro-leziuni, micro-tăieturi, iar HPV se implantează acolo. Asta se întâmplă în cazul în care unul dintre parteneri este purtător.

Infecția cu HPV nu se manifestă decât dacă e vorba de o imunitate scăzută, Bărbatul poate să fie purtătorul, la el nu apare nimic, iar femeia își dă seama că are niște excrescențe, niște proeminențe la intrarea în vagin. (...) Și femeile care au o imunitate bună sunt purtătoare și transmit”, detaliază dr Gianina Brașoveanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel