Ce este sindromul bradului de Crăciun. Detaliul șocant pe care nu l-ai știut despre brad

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sindromul bradului de craciun - FOTO: Freepik@rabusta
sindromul bradului de craciun - FOTO: Freepik@rabusta

Ce este sindromul bradului de Crăciun și cum te poate îmbolnăvi acesta. La ce să fii atent. Un detaliu șocant este scos iveală de medici.

Cu decembrie bine instalat, casele multor oameni vor fi împodobite cu decorațiuni tradiționale de Crăciun - lumânări, ornamente și, desigur, un brad de Crăciun. Dar șefa Serviciilor Clinice la Opticienii Leightons, Kiki Soteri, a avertizat că dacă deodată te confrunți cu ochi iritați, tuse, strănut și chiar atacuri de astm, ai putea avea sindromul bradului de Crăciun.

Kiki a avertizat că unul dintre primele lucruri pe care le-ai putea observa dacă ai sindromul bradului de Crăciun este senzația de ochi iritați.

"Simptomele sunt similare cu alergiile sezoniere, cum ar fi febra fânului, incluzând strănutul, tusea, nasul curgător, lacrimarea ochilor și disconfortul ocular", a spus Kiki Soteri, potrivit Express.

Aceste alergii pot fi declanșate de creșterea mucegaiului și polenului de pe brăzi naturali de Crăciun, a adăugat Kiki. În mod similar, acarienii pot declanșa frecvent alergii respiratorii și pot fi aduși în casă pe brăzi naturali sau se pot acumula pe brăzi artificiale, precum și pe luminile și ornamentele.

Vezi și: Semnul demenței care poate fi observat când urci scările. Care este impactul fizic pe care îl are boala

Sindromul bradului de Crăciun, simptome

Simptomele sunt similare altor reacții alergice, dar pot fi confundate și cu o boală de tip gripal .Acestea includ nas înfundat sau care curge, ochi iritați și lacrimați, strănut, gât iritat, șuierături și tuse. De asemenea, s-ar putea să experimentați simptome legate de piele, cum ar fi roșeață, umflare și mâncărime.

Reacția alergică poate fi în mod deosebit neplăcută dacă aveți probleme de sănătate subiacente, cum ar fi astmul.

"Persoanele cu astm pot suferi de o exacerbare a simptomelor sau de o criză în care căile respiratorii se strâng, ceea ce ar putea duce la dificultăți în respirație și șuierături. Cu toate acestea, nu toți cei care au o reacție alergică în preajma bradurilor de Crăciun au astm.

Similar, nu toți cei cu astm vor experimenta o reacție alergică”, a declarat Dr. Bhavini Shah, un medic generalist la LloydsPharmacy Online Doctor, potrivit IFL Science.

Alergie - FOTO: Freepik

Vezi și: Mesajul unui medic a devenit viral: Niciodată nu-l săruta pe cel răposat!

Sindromul bradului de Crăciun, cum să îl previi

Deci, ce ar trebui să faci dacă observi astfel de simptome? Opticienii Leightons și îngrijirea auzului au împărtășit șapte sfaturi despre cum să rămâi în siguranță:

Pentru brazii artificiali, asigură-te că cureți bradul înainte de a-l monta, pentru a îndepărta orice praf sau alergeni prezenți pe el.

Pentru brazii naturali, scutură alergenii și clătește-i cu un furtun sau șterge-i, asigurându-te că se usucă bine înainte de a-i aduce în casă.

Plasează bradul într-o cameră cu o temperatură reglementată, astfel încât să nu fie prea cald sau prea rece.

Poartă mănuși și mâneci lungi atunci când manipulezi bradul și spală-ți mâinile după ce l-ai atins sau pe el sau ornamente. Dacă apar reacții alergice imediate, folosește antihistaminice și evită contactul strâns cu bradul.

Curăță lentilele de contact în mod corespunzător pentru a preveni iritațiile oculare cauzate de alergii; lentilele de contact zilnice reprezintă o opțiune bună pentru cei care suferă de alergii.

Minimizează timpul în care bradul este în interior pentru a reduce sporii de mucegai. Ia în considerare să îl montezi sau să-l demontezi mai târziu sau mai devreme în decembrie.

Substanțe chimice: Dacă bradul a fost tratat cu substanțe chimice, cum ar fi pesticidele, acestea ar putea reprezenta un risc pentru sănătate. Asigură-te că alegi un brad care a fost tratat în mod corespunzător și care nu prezintă riscuri pentru sănătate.

Dacă simptomele persistă, vorbește cu medicul de familie, care poate exclude orice alte cauze posibile.

Vezi și: Legătura dintre droguri și infecția cu hepatită și HIV/SIDA. Liana Velica: Sunt lucruri despre care nu se discută. Folosesc pixuri

Bradul de Crăciun, depozit pentru mucegai

Brazii de Crăciun sunt plini de potențiali alergeni, inclusiv polen, acarieni și, cel mai semnificativ, mucegai. Un singur brad de Crăciun poate găzdui mai mult de 50 de specii de mucegai, toate producând spori aerieni care ar putea potențial irita sistemul imunitar.

Cercetările au estimat că nivelurile de spori de mucegai în aer într-un apartament au crescut de la 800 de spori pe metru cub înainte de introducerea unui conifer viu la 5.000 de spori pe metru cub după ce a fost în casă timp de două săptămâni.

"Sporul de mucegai poate fi prezent pe bradul de Crăciun, în special pe cele viu, precum cel de pin, brad sau molid. Brazii sunt cultivați în aer liber, unde pot captura spori de mucegai din mediul înconjurător, în special în zone umede sau umede. Atunci când brazii sunt aduși în interior și plasați într-un mediu cald și uscat, orice spori existenți pot deveni aerieni, provocând potențial simptome alergice", a continuat Dr. Shah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel