Ce înseamnă dacă ai triunghiuri negre între dinți. Cinci probleme pe care le-ai putea avea

Monika Baciu |
Data publicării:
triunghiuri negre intre dinti - FOTO: Freepik@Racool_studio
triunghiuri negre intre dinti - FOTO: Freepik@Racool_studio

Ce înseamnă dacă ai triunghiuri negre între dinți. De ce se formează acest spațiu între dinți și ce vrea, de fapt, să îți transmită organismul.

Ce înseamnă dacă ai triunghiuri negre între dinți. Triunghiurile negre între dinți nu sunt periculoase, dar pot fi asociate cu preocupări privind sănătatea orală, a avertizat un dentist.

Triunghiurile negre dintre dinți se referă la spațiile goale sau la golurile care pot apărea între dinți, adesea aproape de gingie, creând o formă triunghiulară când sunt văzute din față.

Aceste spații pot apărea ca zone întunecate deoarece expun țesuturile orale de dedesubt și pot captura particulele alimentare, placa sau resturile, făcându-le mai vizibile. Deși nu sunt un semn al unor probleme grave de sănătate, Dr. Abdul Azizi, dentist principal al Harley Private Dentist Clinic, a spus că ele pot fi legate de afecțiuni precum boala gingiilor sau retragerea gingiilor.

”Ele nu sunt neapărat un semn al igienei precare, deoarece diverse factori, inclusiv genetica și forma dinților, pot contribui la dezvoltarea lor. Cu toate acestea, ele pot captura particulele alimentare și pot afecta igiena orală și estetica, ceea ce poate justifica atenția dentară din motive cosmetice sau preventive”, a subliniat dr. Abdul Azizi, potrivit Express.

Vezi și: Târgurile de Crăciun, între bucurie și presiunea financiară. Ce se întâmplă în creierul tău când încep târgurile de Crăciun. De ce suntem fascinați de magia Crăciunului

Triunghiurile negre între dinți, cauze

Triunghiurile negre între dinți pot să apară din mai multe motive.

Retracția gingivală

Retragerea gingiilor apare atunci când țesutul gingival care acoperă în mod normal rădăcinile dinților începe să se retragă, expunând o parte a rădăcinii dintelui.

”Acest lucru poate crea un spațiu sau un triunghi negru între dinți”, a mai subliniat dr. Azizi.

Pierderea osoasă

Boala parodontală (gingivală) poate duce la pierderea suportului osos în jurul dinților, ceea ce poate duce la retragerea gingiilor de la dinți, lăsând spații deschise.

Vezi și: Vertijul, senzația de dezechilibru, teste de diagnostic și reabilitare. Maxim Vasian: Testele sunt necesare în caz de AVC sau boli neurodegenerative

Forma și mărimea dinților

Variațiile în mărime, formă și aliniament pot crea spații sau triunghiuri negre, în special dacă dinții nu sunt perfect alăturați unul de altul.

Modificări legate de vârstă

Pe măsură ce îmbătrânim, schimbările în țesutul gingival și densitatea osoasă pot contribui la apariția triunghiurilor negre.

Tratament ortodontic

În unele cazuri, tratamentul ortodontic, cum ar fi bretelele sau dispozitivele de aliniere, poate schimba poziția dinților și crea mici spații sau triunghiuri negre.

Vezi și: Orele de mâncare, impact asupra stării emoționale. Când trebuie să mănânci dacă vrei să te simți plin de energie

Triunghiurile negre între dinți, prevenție

Prevenirea triunghiurilor negre dintre dinți poate fi provocatoare, a spus Dr. Azizi, dar mai multe măsuri pot ajuta la minimizarea riscului.

Igienă orală bună - mențineți periajul și folosirea aței dentare regulată pentru a preveni boala gingiilor, care poate duce la retragerea gingiilor și triunghiuri negre.

Vizite regulate la dentist - vizitați dentistul pentru consultări regulate pentru a detecta și aborda semnele timpurii ale bolii gingiilor și retracției gingivale.

Tratament ortodontic - corectarea dinților incorect aliniați prin tratament ortodontic poate ajuta la prevenirea formării triunghiurilor negre.

Vezi și: Cum trebuie să porți o bluză care nu are eticheta la spate, ci pe lateral. Probabil ai purtat-o invers până acum

Folosirea cu grijă a aței dentare - utilizați tehnici adecvate de folosire a aței dentare pentru a evita rănirea țesutului gingival, deoarece folosirea agresivă a aței dentare poate contribui la retragerea gingiilor.

Evitarea fumatului - fumatul este un factor de risc pentru boala gingiilor, așa că renunțarea sau evitarea fumatului poate ajuta la menținerea sănătății gingiilor.

Gestionarea afecțiunilor medicale subiacente - anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, pot crește riscul problemelor gingivale, așa că gestionarea lor poate fi preventivă.

Vezi și: Boala gravă pe care o poți face din cauza fumatului. Nu este cancer. Cristian Oancea: Îți dai seama ce prost ai fost!

Vârsta, metodele agresive de igienă dentară, boala gingiilor, pierderea osoasă și dimensiunea și forma dinților și gingiilor pot contribui la formarea acestor triunghiuri.

Aspectul nu este singurul motiv pentru care oamenii doresc să corecteze triunghiurile. Acestea pot captura alimente și bacterii, ceea ce poate cauza probleme dentare suplimentare.

Există o gamă de tratamente disponibile, începând cu schimbarea obiceiurilor de periaj și folosire a aței dentare. În funcție de gravitatea afecțiunii dentistul sau parodontologul dumneavoastră ar putea recomanda injecții cu acid hialuronic, lipire cu rășină compozită, bretele sau corecții chirurgicale.

Dacă observați că se formează triunghiuri negre între dinți, discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a decide care intervenție are cel mai mare sens în cazul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel