Orele de mâncare, impact asupra stării emoționale. Când trebuie să mănânci dacă vrei să te simți plin de energie

Orele de mâncare pot avea un impact asupra psihicului. Medicii arată că dacă mănânci între anumite ore poți, de fapt, să fii mai fericit.
Orele de mâncare ne influențează starea de spirit. Mâncatul doar între orele 9 dimineața și 7 seara ”te va face mai fericit, mai puțin flămând și mai energic”.
Postul intermitent timp de 14 ore pe zi ar putea să te facă să te simți mai puțin flămând, să ai mai multă energie și să fii într-o dispoziție mai bună, conform unui nou studiu, potrivit Daily Mail.
De ce să mănânci între 9 dimineața și 7 seara
Rezultatele unui studiu arată că restricționarea consumului de alimente la o fereastră de 10 ore, cum ar fi să mănânci doar între orele 9 dimineața și 7 seara, poate avea beneficii semnificative pentru sănătate.
Unii susținători ai postului intermitent promovează ferestre de alimentație restrictive de doar 6 ore, cum ar fi să mănânci toate alimentele între orele 11 dimineața și 5 după-amiaza.
Dar o echipă de cercetători de la King's College London a descoperit că ferestrele mai puțin restrictive pot totuși duce la schimbări pozitive în starea de spirit, energie și foame.
Cercetătorii au utilizat aplicația ZOE, care permite participanților să își înregistreze starea de sănătate zilnică. Mai mult de 37.000 de persoane pe aplicație au participat la studiu, în timpul căruia li s-a cerut să mănânce normal timp de o săptămână, iar apoi să mănânce doar într-o fereastră de 10 ore în următoarele două săptămâni.
Li s-a cerut, de asemenea, să înregistreze informații despre starea lor de spirit, nivelurile de energie și foame. Analiza a arătat că cei care au ținut post timp de 14 ore pe zi au raportat un nivel mai ridicat de energie și stare de spirit și erau mai puțin flămânzi.
Cei care au fost consecvenți cu fereastra lor de alimentație au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentație de la o zi la alta. Și aproape toți participanții au ales să continue intervenția pentru săptămâni suplimentare.
Postul intermitent îmbunătățește starea de spirit
”Acesta este cel mai mare studiu în afara unui clinică strict controlată care arată că postul intermitent poate îmbunătăți sănătatea într-un mediu real. Ceea ce este cu adevărat incitant este că rezultatele arată că nu trebuie să fii foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive.
O fereastră de alimentație de 10 ore, care a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, a îmbunătățit starea de spirit, nivelurile de energie și foamea.
Am descoperit pentru prima dată că cei care practicau alimentația restricționată în timp, dar nu erau consecvenți zi de zi, nu aveau aceleași efecte pozitive asupra sănătății ca cei dedicați în fiecare zi”, a explicat dr. Sarah Berry, cercetătoare la King’s College London.
”Acest studiu contribuie la corpul tot mai mare de dovezi care arată importanța felului în care mâncăm. Impactul sănătății alimentelor nu este doar ceea ce mâncăm, ci și momentul în care alegem să consumăm mesele, iar fereastra de alimentație este un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.
Rezultatele arată că nu trebuie să mâncăm tot timpul. Mulți oameni se vor simți sătui și chiar vor pierde în greutate dacă își restricționează alimentele la o fereastră de zece ore”, a subliniat dr. Kate Bermingham.
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Alimentul care duce la diabet. Fiecare porție crește riscul de diabet cu 10%
Diabetul de tip 2, remisiune. Prof. dr. Bogdan Timar: Valorile glicemice sunt normale
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Controlul strict al tensiunii arteriale reduce riscul de infarct la diabetici. Scăderea tensiunii arteriale protejează inima diabeticilor
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Semnele subtile pe piele și gât care pot indica o afecțiune mortală
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Legătura dintre diabet și demență: 10 dovezi clare că diabetul îți afectează creierul
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Diabetul de tip 2 cu debut timpuriu, complicații, mortalitate și control glicemic
Un hormon provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Magneziul și Cromul, esențiale pentru gestionarea diabetului. Reduc glicemia
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.