Orele de mâncare, impact asupra stării emoționale. Când trebuie să mănânci dacă vrei să te simți plin de energie

Monika Baciu |
Data publicării:
orele de mancare - FOTO: Freepik@Drazen Zigic
orele de mancare - FOTO: Freepik@Drazen Zigic

Orele de mâncare pot avea un impact asupra psihicului. Medicii arată că dacă mănânci între anumite ore poți, de fapt, să fii mai fericit.

Orele de mâncare ne influențează starea de spirit. Mâncatul doar între orele 9 dimineața și 7 seara ”te va face mai fericit, mai puțin flămând și mai energic”.

Postul intermitent timp de 14 ore pe zi ar putea să te facă să te simți mai puțin flămând, să ai mai multă energie și să fii într-o dispoziție mai bună, conform unui nou studiu, potrivit Daily Mail.

De ce să mănânci între 9 dimineața și 7 seara

Rezultatele unui studiu arată că restricționarea consumului de alimente la o fereastră de 10 ore, cum ar fi să mănânci doar între orele 9 dimineața și 7 seara, poate avea beneficii semnificative pentru sănătate.

Unii susținători ai postului intermitent promovează ferestre de alimentație restrictive de doar 6 ore, cum ar fi să mănânci toate alimentele între orele 11 dimineața și 5 după-amiaza.

Vezi și: Boala gravă pe care o poți face din cauza fumatului. Nu este cancer. Cristian Oancea: Îți dai seama ce prost ai fost!

Dar o echipă de cercetători de la King's College London a descoperit că ferestrele mai puțin restrictive pot totuși duce la schimbări pozitive în starea de spirit, energie și foame.

Cercetătorii au utilizat aplicația ZOE, care permite participanților să își înregistreze starea de sănătate zilnică. Mai mult de 37.000 de persoane pe aplicație au participat la studiu, în timpul căruia li s-a cerut să mănânce normal timp de o săptămână, iar apoi să mănânce doar într-o fereastră de 10 ore în următoarele două săptămâni.

Li s-a cerut, de asemenea, să înregistreze informații despre starea lor de spirit, nivelurile de energie și foame. Analiza a arătat că cei care au ținut post timp de 14 ore pe zi au raportat un nivel mai ridicat de energie și stare de spirit și erau mai puțin flămânzi.

Cei care au fost consecvenți cu fereastra lor de alimentație au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentație de la o zi la alta. Și aproape toți participanții au ales să continue intervenția pentru săptămâni suplimentare.

Vezi și: Dependența de zahăr: de unde vine pofta de dulce și ce efect are asupra sănătății tale. Cum să gestionezi poftele alimentare

Postul intermitent îmbunătățește starea de spirit

”Acesta este cel mai mare studiu în afara unui clinică strict controlată care arată că postul intermitent poate îmbunătăți sănătatea într-un mediu real. Ceea ce este cu adevărat incitant este că rezultatele arată că nu trebuie să fii foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive.

O fereastră de alimentație de 10 ore, care a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, a îmbunătățit starea de spirit, nivelurile de energie și foamea.

Am descoperit pentru prima dată că cei care practicau alimentația restricționată în timp, dar nu erau consecvenți zi de zi, nu aveau aceleași efecte pozitive asupra sănătății ca cei dedicați în fiecare zi”, a explicat dr. Sarah Berry, cercetătoare la King’s College London.

”Acest studiu contribuie la corpul tot mai mare de dovezi care arată importanța felului în care mâncăm. Impactul sănătății alimentelor nu este doar ceea ce mâncăm, ci și momentul în care alegem să consumăm mesele, iar fereastra de alimentație este un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.

Rezultatele arată că nu trebuie să mâncăm tot timpul. Mulți oameni se vor simți sătui și chiar vor pierde în greutate dacă își restricționează alimentele la o fereastră de zece ore”, a subliniat dr. Kate Bermingham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel