Ce să iei cu tine la plajă: 5 lucruri pe care nu le poți rata

Anumiți factori, precum soarele sau apa sărată de mare, fac ca anumite obiecte sau produse să fie importante atunci când mergem la plajă. Mai ales când vine vorba de copii, vârstnici sau persoane cu pielea sensibilă. 

Uneori, din grabă sau nepăsare, uităm anumite accesorii extrem de importante atunci când ne dorim să ne expunem la soare:

1. Haine uscate

Se poate întâmpla ca, după o zi fierbinte în care te-ai bălăcit în apă, seara, costumul de baie sau short-ul să nu se fi uscat, așa că pleci acasă cu hainele ude pe tine. Această decizie te poate îmbolnăvi, deoarece hainele ude pot declanșa răceli.

În acest fel, purtarea hainelor uscate poate fi foarte confortabilă și sănătoasă. 

2 și 3. Protecție solară și ochelari de soare

Nu ieși din casă fără protecție solară și ochelari de soare! Ca să nu mai vorbim că nu este deloc indicat să te expui razelor solare fără protecție. Lumina soarelui poate deteriora pielea, provocând arsuri severe și insolație. 

Citește și DIETĂ: Alimentele pe care le poți mânca FĂRĂ să te îngrași

Razele ultraviolete pot provoca arsuri ale corneei, de aceea sunt indicați ochelarii de soare. De asemenea, crește riscul de a suferi cataractă în viitor, printre alte probleme..

4. Jachetă

Vremea în multe ocazii poate fi imprevizibilă. Dimineața sau la prânz poate fi o vreme superbă afară, iar spre seară să se răcească. În astfel de perioade este cel mai simplu să răcești. Pentru a evita această situație, cel mai bine este să ai mereu cu tine o jachetă caldă. 

5. Apă

Când faci lista cu ce să conțină bagajul pentru plajă, esențială este apa. Deși pot exista magazine în apropiere, de unde îți poți cumpăra o apă, mai bine economisește timp și bani și ia cu tine câteva sticle cu apă. 

Pe plajă, din cauza expunerii la soare, nevoia de hidratare este mult mai mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel