Ce șanse au pacienții cu venituri reduse să își restaureze dantura? Iată o soluție oferită de stomatologi: plata în rate!

Comunicate |
Data publicării:
sursa Shutterstock
sursa Shutterstock

Românii nu stau deloc bine la capitolul sănătate orală. Principalul motiv pentru care oamenii ajung să dezvolte boli și afecțiuni stomatologice sunt igiena precară, obiceiurile nocive, dar și alimentația dezechilibrată.

În consecință, multe persoane ajung în situația în care își pierd dinții, mai ales că vizita periodică la cabinetul stomatologic nu se numără printre prioritățile majorității.

„Am dificultăți financiare. Ce opțiuni am pentru restaurarea danturii?”

O problemă spinoasă pentru mulți pacienți este că restaurarea dentară poate să devină destul de costisitoare, atunci când deteriorarea danturii este serioasă, iar dinții naturali nu mai pot fi recuperați. Există, însă, și soluții pentru această categorie de pacienți: clinicile dentare, precum Omega Omnident, au implementat soluții prin care serviciile medicale pot fi achitate și în rate.

Așadar, răspunsul la întrebarea de mai sus, adresată de mulți pacienți medicilor, are și un răspuns. Pacienții pot opta pentru plata în rate a serviciilor medicale, prin TBI Pay. Pot beneficia de această variantă toate categoriile de pacienți care au un venit stabil, chiar dacă mai redus, inclusiv pensionarii și cei care au contracte de muncă încheiate pe o perioadă determinată, cu condiția ca durata de timp pe care se vor întinde ratele să nu depășească termenul-limită al contractului de muncă.

Studii și statistici

Studiul Global Periodontal Health Project 2019, efectuat de Federația Stomatologică Internațională, a concluzionat că principalii factori de risc pentru apariția bolii parodontale sunt consumul de zahăr, alături de consumul de alcool și tutun – capitole la care românii se află printre primele locuri. Combaterea obiceiurilor nocive poate ajuta la ameliorarea sănătății orale, dar daunele deja produse trebuie, oricum, să fie reparate.

În ceea ce îi privește pe elevi (copii și adolescenți), statisticile arată că unul din doi nu se spală pe dinți măcar de două ori pe zi. Dat fiind că acest lucru le poate afecta sănătatea și pe viitor (risc de boli cardiovasculare, boli metabolice, diabet), specialiștii trag un semnal de alarmă: părinții și școala trebuie să se implice mai mult în educația preventivă.

În ceea ce îi privește pe adulți, studiul  CompSanRO a arătat că 44% dintre persoanele care au luat parte la sondaj se spală pe dinți de două ori pe zi, majoritatea dimineața și seara. Cei care se spală pe dinți o dată la două zile, mai rar se deloc este de 7%. Însă este posibil ca procentul real să fie mult mai mare, mai ales printre categoriile defavorizate și în rândul persoanelor care locuiesc în mediul rural și nu au acces la servicii stomatologice. De altfel, categoria care acordă cea mai mică atenție igienei dentare este formată din persoane din mediul rural și din bărbați cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani.

Cât de des merg românii la control?

Tot în urma unui studiu a reieșit că frecvența cu care românii merg la un control stomatologic periodic este redusă. Astfel, 37% dintre participanți au răspuns că au fost la dentist o dată într-un interval de 6 luni. În extrema cealaltă se află cei care nu au mai fost la stomatolog în ultimii 5 ani sau mai mult: 18%.

Persoanele din mediul urban merg mai des la dentist, datorită accesibilității serviciilor și a veniturilor mai ridicate. Însă și la orașe sunt persoane care evită vizita la dentist nu doar de teama intervenției, ci și pentru că se tem că nu vor putea achita contravaloarea consultației și a tratamentelor.

Tocmai pentru a echilibra această balanță și pentru a crește accesul la tratamente dentare pentru o categorie cât mai mare de pacienți, Clinicile Omega Omnident au optat să ofere și posibilitatea achitării acestora în rate lunare. Important de reținut este că orice amânare a vizitei la dentist, chiar și pentru un control de rutină (nu doar în caz de urgență stomatologică), vă poate scuti de intervenții mai complicate și mai costisitoare și, nu în ultimul rând, de dureri și riscuri serioase de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel