Ce se întâmplă când scapi de primele 2 kilograme. Vezi cum ți se îmbunătățește viața

Sonia Baciu |
Data publicării:
ce se intampla cand scapi de primele 2 kilograme. FOTO Pexels @ Karolina Graabowska
ce se intampla cand scapi de primele 2 kilograme. FOTO Pexels @ Karolina Graabowska

Doar două kilograme pierdute și un pachet de beneficii, suficiente pentru a continua scăderea în greutate. 

Chiar dacă par puține, primele două kilograme de care scăpați vin la pachet cu o serie de beneficii, atât pentru starea fizică a organismului, cât mai ales pentru cea mentală și emoțională.

Iar faptul că rezultatele nu se văd imediat, oricât de mare este efortul, nu înseamnă că trebuie abandonată această cale, de altfel, știm cu toții cât de greu poate să fie începutul unui stil de viață sănătos.

Deși sunt, aparent, minore, schimbările prin care trece organismul, pot să vă motiveze să continuați acest drum

Celulele de grăsime se micșorează

Pentru a pierde în greutate, trebuie să consumați mai puține calorii decât cheltuiți. Dar de unde obține organismul vostru energia suplimentară de care are nevoie? Din celulele adipoase. ”Pe măsură ce corpul tău începe să extragă energie din celulele adipoase pentru a compensa energia din alimentele pe care nu le consumi, celulele adipoase se vor micșora”, spune Dr. Mike Roussell, cofondator al NeuroCoffee, citat de EatThis. Iar pentru a vă stimula continuarea acestui parcurs, trebuie să știți că o revenire la greutatea dinainte se datorează umflării excesive a celulelor adipoase. ”Acestea devin mai mari decât erau înainte de a slăbi”, mai spune Rousell.

Vă controlați nivelul de zahăr din sânge

Cu un consum mai mic de alimente, dar și cu o activitate fizică sporită, veți avea beneficii și în privința nivelului de zahăr din sânge, căci veți dezvolta o sensibilitate la insulină, fapt care va permite organismului să controleze și să stabilizeze mai bine nivelul glicemic.

Vă puteți simți mai flămând

Iar acest lucru nu este doar în imaginația voastră. ”Atunci când reduci caloriile pentru a slăbi, corpul tău va elibera cantități mai mari dintr-un hormon numit grelină (n.r. hormonul foamei). Grelina îi spune creierului tău că ți-e foame și că ai putea mânca”, susține Rousell.

Reducerea inflamațiilor

În timp ce inflamația face parte din sistemul natural de apărare al organismului, o greutate în plus poate face ca aceasta să intre în exces, lucru care duce la afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul.

Potrivit unui studiu publicat în Nutrition Research, cercetătorii au descoperit că pierderea unei medii de 2-3 kilograme a scăzut inflamația prin reducerea producției de proteine pro-inflamatorii. De asemenea, a îmbunătățit funcția sistemului imunitar.

Modificarea metabolismului

Este cunoscut faptul că metabolismul este motorul ce funcționează ca urmare a arderii caloriilor. Iar în momentul în care începeți procesul de slăbire, rata metabolică va scădea, deoarece corpul va avea nevoie de mai puține calorii pe zi pentru a funcționa. De altfel, acesta este și unul dintre motivele pentru care o cură de slăbire trebuie făcută gradual.

Se reduce grăsimea ”rea”

Potrivit unui studiu publicat în Cell Metabolism, scăderea câtorva kilograme a fost suficientă pentru a diminua nu doar grăsimea hepatică, ci și cea intraabdominală. Aceasta este grăsimea ”rea”, grăsimea viscerală, care poate declanșa eliberarea de molecule legate de o gamă variată de afecțiuni.

Inima va deveni mai sănătoasă

Scăderea în greutate duce la creșterea colesterolului ”bun”, respectiv la scăderea trigliceridelor, astfel că se reduce riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare.

Somn odihnitor și stare de bine

Pe lângă aceste aspecte, scăderea în greutate vine cu bonusuri pentru o stare de bine, ca urmare a unui somn odihnitor, dar și o mai mare putere de concentrare în activitățile de zi cu zi.

Vezi și: Lecitina, esențială pentru celule. Care sunt beneficiile sale și unde o regăsim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel