Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie timp de o lună. Schimbările sunt impresionante și vizibile

Sonia Baciu |
Data publicării:
ce se intampla daca bei apa cu lamaie. FOTO: Freepik
ce se intampla daca bei apa cu lamaie. FOTO: Freepik

Ce se întâmplă dacă beți apă cu lămâie timp de o lună, în fiecare zi. Schimbările sunt impresionante.

Apa cu lămâie este cunoscută deja pentru proprietățile sale în privința detoxifierii, ca urmare a efectului de laxativ natural pe care îl are și care stimulează tranzitul intestinal și ne trimite mai rapid la toaletă.

Dar ce se întâmplă dacă veți consuma apă cu lămâie, în fiecare zi, timp de o lună?

Un medic a făcut un astfel de experiment, iar rezultatul obținut a fost unul surprinzător.

Astfel, dr. Beth McCampbell, medic la Penn Medicine Lancester General Health a consumat timp de o lună, apă cu lămâie, între 8 și 12 căni de apă cu lămâie, urmând recomandările privind consumul de lichide pe zi adecvate unei femei. La fiecare cană de apă a adăugat câte un sfert de lămâie, suc și pulpă, și le-a consumat începând cu ora 9 dimineață, încercând să ”acopere” 4 căni până în orele prânzului.

Vezi și: Cancerul colorectal: cauze, simptome și tratament. Majoritatea cazurilor sunt vindecabile, dacă sunt în faze incipiente. Copăescu: Orice semn trebuie reclamat

Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie

Astfel, pe lângă efectul stimulativ al tranzitului intestinal pe care l-a obținut, medicul a observat și o îmbunătățire a stării de sănătate.

Îmbunătățirea sănătății părului, unghiilor și a pielii

Vitamina C, pe care lămâia o conține din plin, susține producția naturală de colagen, potrivit studiilor. Colagenul joacă un rol important în privința aspectului sănătos al pielii, unghiilor și părului.

”Nu mă așteptam ca atât de puțin suc de lămâie să aibă un impact atât de mare în numai 30 de zile”, a afirmat medicul, citat de EatThis.

De altfel, McCampbell a spus că nu și-a modificat cu nimic rutina de îngrijire a părului, pe perioada experimentului.

”Am măsurat aproape o jumătate de centimetri de păr nou în această lună. Din punct de vedere istoric, unghiile mele tind să fie mai fragile și mai predispune la ruperi neplăcute în timpul iernii”, mai spune McCampbell, care s-a declarat mulțumită de modul în care părul și unghiile pe care le considera fragile au crescut în luna în care a consumat apă cu lămâie.

Un control mai intuitiv al porțiilor și o tensiune arterială mai bună

Consumul de apă cu lămâie a ajutat și în privința porțiilor de mâncare, care au fost mai reduse.

”Cu cât beam mai multă apă cu lămâie, cu atât mă simțeam mai puțin înrobit de un apetit vorace.

Controlul porțiilor a venit în mod natural. Acest lucru a dus la faptul că mă simțeam mai puțin balonată, fapt ce venea pentru că mâncam prea mult”, a mai spus McCampbell, adăugând că în acest mod a și scăpat de un kilogram din greutate, fără să facă eforturi în acest sens, mai mult. că a reușit să-și normalizeze tensiunea arterială, la 122/83 mm Hg.

Vezi și: Pierderea memoriei, asociată cu depresia. Cercetător, despre scurtarea telomerelor: Duc la afectarea cognitivă și la tulburări de dispoziție

Mai puține crampe musculare

Un alt beneficiu pe care l-a observat după o lună în care a consumat apă cu lămâie a fost cel privind crampele musculare, în special cele din timpul nopții, dar și cele din perioada premenstruală.

De asemenea, a remarcat și o recuperare mai rapidă. În perioada la care face referire, medicul a căzut pe scări și deși nu au fost urme vizibile de învinețire, ca urmare a căzăturii, durerea musculară resimțită a dispărut după numai câteva zile, un lucru neobișnuit pentru Beth McCampbell.

”Este posibil să fie pentru că am fost mai bine hidratată, iar țesuturile au fost mai puțin fragile, precum folia cu bule.

Cu cât este mai mult - în acest caz, lichid - în folia cu bule, cu atât mai multă protecție aveți. Astfel, vasele de sânge sunt protejate și, de asemenea, vânătăile sunt mai puțin vizibile”, a explicat medicul.

Mai multă energie

Potrivit medicul, apa cu lămâie i-a adus mai multă energie, cât să o pună în mișcare încă de dimineață. Chiar dacă nu i-a conferit același nivel de energie precum ceașca de cafea, a observat că a redus consumul de băuturi cu cofeină, iar acest lucru a contribuit la scăderea tensiunii arteriale. Mai mult, nici nu s-a mai confruntat cu căderile de energie ce apar de regulă după-amiază și care ne fac să ne dorim încă o cană de cafea pentru a face față activităților care ne-au mai rămas de întreprins.

Mai motivat pentru a rămâne hidratat

Pentru unele persoane a atinge cantitatea recomandată de lichid în vederea unei hidratări adecvate pare să fie un lucru foarte greu de realizat, din varii motive.

Un strop de lămâie în apă ne ajută să consumăm această cantitate, poate și pentru că nu mai avem impresia că bem ”apă chioară”, ci o apă îmbunătățită. Iar beneficiile pe care le aduce vitamina C și potasiu din lămâi ne îmbunătățesc și starea de sănătate, iar acest lucru nu e întâmplă doar ca urmare a consumului de apă, lichid ce are roluri atât de importante pentru sănătatea generală.

Vezi și: Regimul pe baza grupei de sânge, desființat de Mihaela Bilic: Nu grupele de sânge sunt secretul. Trebuie să te ții de treabă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel