Ce se întâmplă dacă bei apă pe stomacul gol. 11 efecte majore

Monika Baciu |
Data publicării:
apa pe stomacul gol - FOTO: Freepik
apa pe stomacul gol - FOTO: Freepik

Ce se întâmplă dacă bei apă pe stomacul gol. Care sunt cele 11 efecte majore pe care acest obicei le are asupra sănătății.

Apa are beneficiile sale, indiferent dacă stomacul tău este plin sau gol. Apa este cea mai bună băutură pe care o poți consuma pentru a-ți potoli setea și pentru a scăpa de diverse boli. Apa are anumite proprietăți care îmbunătățesc sănătatea. 

Ce se întâmplă dacă bei apă pe stomacul gol

Consumul de apă pe stomacul gol ajută la curățarea intestinului. Stimulează mișcările intestinale și contribuie la reglarea tractului digestiv. Dacă ai dificultăți în eliminarea materiilor fecale sau te confrunți cu constipație, consumă o cantitate suficientă de apă, deoarece ajută la eliminarea deșeurilor din organism, potrivit Manipal Hospitals.

Vezi și: Pseudoefedrina, substanța din medicamente care provoacă AVC. EMA, avertisment. Adrian Marinescu: Trebuie să existe atenție

Elimină toxinele din organism

Consumul de apă ajută la eliminarea tuturor toxinelor din organism. Elimină toate toxinele din organism și curăță sistemul. Eliminarea toxinelor îmbunătățește calitatea pielii și îi conferă un aspect strălucitor.

Consum de apă - FOTO: Freepik

Previne durerile de cap

Una dintre principalele cauze ale durerilor de cap este lipsa apei în mod regulat. Deshidratarea duce la dureri de cap. Consumul de apă nu numai că previne durerile de cap, ci și combate respirația urât mirositoare și alte probleme dentare.

Vezi și: Celine Dion, discurs emoționant la premiile Grammy: Vă mulțumesc

Crește pofta de mâncare

Consumul de apă dimineața devreme, pe stomacul gol, elimină toate deșeurile din organism și îți stimulează pofta de mâncare.

Crește nivelul de energie

Consumul de apă pe stomacul gol stimulează globulele roșii să se înmulțească mai rapid, ceea ce crește nivelul de energie al organismului.

Accelerează metabolismul

O persoană aflată la dietă ar trebui să consume o cantitate mare de apă pentru a-și crește metabolismul. Consumul de apă pe stomacul gol poate crește rata metabolică cu aproximativ 25%. Digestia mai rapidă duce, de asemenea, la o pierdere sănătoasă în greutate.

Vezi și: Fasolea verde mărește producția de serotonină. Clorofila din fasolea verde poate reduce riscul de cancer

Ajută la reducerea greutății

Apa nu conține calorii, așa că consumul de apă în cantități mari în timpul unei diete este esențial, deoarece ajută la pierderea în greutate. De asemenea, elimină toate toxinele și reduce aciditatea. Consumul de apă crește, de asemenea, metabolismul, făcând ca organismul să ardă calorii mai rapid. Acesta este unul dintre cele mai bune strategii pentru reducerea în greutate.

Îmbunătățește aspectul pielii

Deshidratarea cauzează numeroase probleme, printre care și problemele pielii. Deshidratarea provoacă apariția ridurilor premature și face pielea poroasă. Consumul de apă pe stomacul gol reglează circulația sângelui și îmbunătățește calitatea pielii. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism și conferă pielii un aspect radiant.

Promovează sănătatea părului

Consumul de apă promovează, de asemenea, un păr sănătos și strălucitor. Apa reprezintă aproximativ 1/4 din firul de păr și, prin urmare, consumul insuficient de apă poate face firul de păr casant și fragil. Consumul regulat de apă îmbunătățește calitatea părului.

Vezi și: Senzația de sufocare sau dispneea: ce este, simptome, tratament. Ce boli indică sezația lipsei de aer

Previne formarea pietrelor la rinichi

Consumul de apă pe stomacul gol previne formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, previne infecțiile de vezică. Apa diluează acizii și previne formarea pietrelor la rinichi.

Fortifică sistemul imunitar

Consumul de apă elimină toate toxinele și previne răspândirea infecțiilor în organism. Acest lucru întărește în cele din urmă sistemul imunitar și ține corpul departe de diverse tipuri de infecții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel