Ce se întâmplă dacă mănânci cireșe cu viermi

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce se întâmplă dacă mânânci cireșe cu viermi - Foto: Pexels
Ce se întâmplă dacă mânânci cireșe cu viermi - Foto: Pexels

A început sezonul cireșelor. Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm, din greșeală, o cireașă cu vierme.

Cireșele sunt vedetele acestui sezon, nu numai din cauza prețului enorm pe care-l au la raft, dar și pentru gust și pentru beneficiile pe care le aduc pentru sănătate.

Este foarte important să fim atenți de unde și cum arată cireșele atunci când le cumpărăm, dar evident, e greu să știm ce se află în interiorul lor. De aceea, de multe ori ne trezim cu câte un viermișor în interior.

Cum trebuie să arate cireșele bune de consum

 

Cireşele bune de consum sunt cele de un roşu strălucitor şi cele purpurii, iar cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce.

În plus, dacă cireșele sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele.

Ce se întâmplă dacă mâncăm cireșe cu viermi?

 

Un medic nutriționist ne avertizează să fim atenți la cantitățile uriașe de substanțe chimice cu care fructele sunt "ajutate" să fie frumoase.

Astfel, potrivit lui, "viermii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi.

Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice".

Cireșele, secretul de LUX anti-îmbătrânire. Legătura cu SOMNUL, depresia și dantura

 

Cireşele prezintă în compoziţia lor substanţe care le transformă în medicamente foarte importante, fiind adevăraţi combatanţi în lupta contra afecţiunilor cauzate de stresul actual. Antocianinele au un rol antiinflamator şi antioxidant, melatonină este un hormon cu rol foarte important pentru un somn liniştit iar acidul hidroxicinamic ajută la protejarea mucoasei din stomac împotriva bacteriilor şi microbilor ce pot să provoace gastroenterita.

Cireșele au un conținut de 70% apă, dar proporția de 30% o reprezintă complexul de vitamina B care confer energie și magneziu. Astfel, combat depresia și oboseală. Cireșele conțin puține calorii, astfel că sunt indicate și persoanelor care se află la dietă.

Un alt beneficiu important, mai ales dacă dorești să slăbești, este că cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii) și sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.

Cireşele mai conţin şi provitamina A precum şi alte minerale, cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, acid pantotenic şi fier. Fiind şi o sursă foarte bună de vitamina C, care ajută la controlarea nivelului colesterolului și reglează circulația sanguină.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel