Ce se întâmplă dacă urinezi la duș. Pericolul uriaș la care te expui și ce boli riști

Monika Baciu |
Data publicării:
Ce se întâmplă dacă urinezi la duș - Foto: Freepick @wayhomestudio
Ce se întâmplă dacă urinezi la duș - Foto: Freepick @wayhomestudio

Ce se întâmplă dacă urinezi la duș. Există o serie de riscuri, dar și beneficii.

Ce se întâmplă dacă urinezi la duș? Află la ce riscuri te supui și cum te poți îmbolnăvi. Urinarea la duș poate fi ceva ce faci din când în când, fără a-ți da prea mult de gândit. Sau poate o faci, dar te întrebi dacă este de fapt OK.

Deci, este OK să urinezi la duș?

Pentru oameni conștienți de mediu, nu este numai OK, ci este un proces benefic și pentru planetă, deoarece conservă apa.

Dar din punct de vedere al sănătății nu este tocmai indicat să urinezi la duș, deoarece dușul este un loc din care doriți să ieșiți de la mai curat decât atunci când ați intrat.

Adevărul este că, în timp ce urina nu este la fel de curată și pură pe cât cred unii oameni că este, de cele mai multe ori nu îți poate provoca probleme de sănătate dacă urinezi la duș, arată Healthline.

Vezi și: Screening-ul pentru cancerul de sân, necesar. La ce vârstă trebuie realizată prima investigație de acest gen

Urina nu este sterilă

În ciuda zvonurilor contrare, urina nu este sterilă. Acesta poate conține zeci de tipuri diferite de bacterii, inclusiv Staphylococcus și Streptococcus, care sunt asociate cu diferite tipuri de infecții. Cu toate acestea, numărul de bacterii este relativ scăzut în urina sănătoasă, deși acestea pot fi mult mai mari dacă aveți o infecție a tractului urinar.

Urina sănătoasă conține în mare parte apă, electroliți și deșeuri, cum ar fi ureea. Ureea este rezultatul descompunerii proteinelor. Este puțin probabil ca propria urină să provoace o infecție, chiar dacă bacteriile din urină și-au făcut loc în corpul tău printr-o tăietură sau altă rană pe picioare sau picioare.

Vezi și: Licoarea preparată în câteva minute. Are efect asupra digestiei

Spălați podeaua de la duș în mod regulat

Deși este important să curățați și să dezinfectați în mod regulat dușul și podeaua, o cantitate mică de urină pe podeaua dușului sau pe scurgere nu înseamnă că trebuie să vă schimbați rutina de curățare.

Doar clătiți podeaua dușului înainte de a opri apa. 

Ce zici dacă împarți un duș?

Din punct de vedere al curtoaziei, cel mai bine ar fi să evitați să urinați la duș dacă împărțiți un duș sau folosiți un duș public. În cazul dușurilor comune nu puteți știi cu certitudine dacă altcineva are o infecție a tractului urinar sau un alt tip de infecție.  

Deoarece bacteriile cauzatoare de infecții ar putea fi prezente în urină, există o mică șansă să puteți contracta ceva, mai ales dacă aveți o tăietură sau o altă rană deschisă pe picior.

Vezi și: Proteza de umăr, șansă pentru o viață fără dureri. Medic: Suntem foarte în urmă cu această intervenție

Podeaua de la duș conține și alte fluide corporale

Urina nu este singurul lichid corporal care ajunge la duș. Transpirația, mucusul, sângele menstrual și chiar materiile fecale pot fi amestecate cu acel duș frumos și fierbinte. Pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătoși pe dumneavoastră și pe oricine altcineva care utilizează dușul cât mai sigur posibil, spălați și dezinfectați dușul la fiecare una până la două săptămâni.

Dacă ești singurul care folosește dușul, probabil că faci pipi în siguranță acolo. Și dacă faceți pipi la duș, atunci asigurați-vă că îl curățați în mod regulat. În schimb, dacă sunt și alte persoane care folosesc dușul, pentru sănătatea ta, poartă o pereche de pantofi de duș sau flip-flop-uri curate atunci când folosești un duș public, mai ales dacă ai tăieturi, răni sau alte leziuni ale tălpii piciorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel