Licoarea preparată în câteva minute. Are efect asupra digestiei

Monika Baciu |
Data publicării:
licoarea preparata in cateva minute - FOTO: Freepik@Kamran Aidynov
licoarea preparata in cateva minute - FOTO: Freepik@Kamran Aidynov

Licoarea preparată în câteva minute poate suplimenta necesarul fier.

Licoarea preparată în câteva minute are nevoie de doar de două ingrediente. Este realizată din apă și stafide. Este o băutură realizată prin înmuierea stafidelor peste noapte într-o cantitate de apă. Licoarea este apoi strecurată.

Această băutură poate îmbunătăți digestia, alungă toxinele și furnizează o varietate de substanțe nutritive importante și antioxidanți. În plus, se spune că este delicioasă, aromată și ușor de preparat, arată Healthline.

Beneficiile potențiale ale apei de stafide

Deși nici un studio nu a examinat în mod specific apa stafide, aceasta poate crește aportul de fier și antioxidanți. Asta pentru că este făcută din stafide, care sunt struguri uscați. Încă se mai fac studii asupra beneficiilor apei de stafide.

Sursă bună de antioxidanți

Stafidele sunt bogate în antioxidanți, care sunt compuși benefici ce vă protejează celulele împotriva compușilor nocivi cunoscuți sub numele de radicali liberi.

Stafidele sunt deosebit de bogate în acid ferulic, rutin, quercetină și acid trans-caftaric. Antioxidanții joacă un rol cheie în sănătate și pot proteja împotriva afecțiunilor cronice precum cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.

În special, un studiu pe 15 persoane a arătat că nivelurile de antioxidanți din sânge au crescut semnificativ la aproximativ o oră după ce subiecții au mâncat stafide. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare.

Poate proteja împotriva deficitului de fier

Stafidele conțin o cantitate echitabilă de fier, cu doar 1 uncie (28 grame) furnizarea de aproape 3% din valoarea zilnică (DV). Acest mineral este implicat în transportul oxigenului și producția de celule roșii din sânge. Deficitul de fier  poate duce la anemie, o afecțiune ale cărei simptome includ oboseala, dificultăți de respirație, piele palidă, și slăbiciune.

Cu toate acestea, sunt necesare studii pentru a confirma profilul nutritiv exact al apei de stafide.

Apa de stafide și posibilele reacții alergice

Deși apa de stafide este considerată sigură pentru majoritatea adulților, este posibil ca unii oameni să fie nevoiți să-și limiteze aportul. Stafidele pot provoca reacții alergice, dar cazurile raportate sunt rare.

Stafidele, mai bogate în calorii decât strugurii

Fructele uscate cum ar fi stafide, de asemenea, conțin de obicei o concentrație mai mare de calorii, carbohidrați, și zaharuri naturale decât fructe proaspete. Consumul de struguri proaspeți ar fi mai benefic pentru sănătatea ta.

Cum să prepari apa de stafide

Apa de stafide este ușor de făcut acasă folosind doar două ingrediente simple. Pentru a începe, aveți nevoie de două cești (475 ml) de apă. Se pun la fiert. Apoi, adăugați o ceașcă (145 grame) de stafide în apă.

Lăsați stafidele să se înmoaie peste noapte sau timp de cel puțin 8 ore, înainte de a strecura fructele folosind o strecurătoare sau o sită. Deși vă puteți bucura de apă stafidă în orice moment al zilei, susținătorii sugerează să o beți înainte de micul dejun pentru a maximiza beneficiile potențiale. Cu toate acestea, nici o cercetare indică faptul că este mai benefic dimineața.

Puteți face apă de stafide adăugând stafide în apă clocotită și se înmoaie peste noapte. Apoi, se strecoară licoarea. Deși puteți bea apă de stafide în orice moment al zilei. Deoarece această băutură este făcută din stafide, aceasta poate ajuta la creșterea aportului de substanțe nutritive importante, inclusiv fier și antioxidanți.

Stafidele, bogate în calorii

Stafidele sunt struguri uscați. Acest proces de uscare concentrează atât nutrienții, cât și zaharurile prezente în struguri, făcând stafidele nutritive și bogate în calorii.

Stafidele își au originea în Orientul Mijlociu înainte de a se îndrepta spre Europa, unde au fost deosebit de populare printre greci și romani. Din punct de vedere istoric, stafidele au fost folosite ca monedă, ca premii în evenimente sportive și pentru a trata afecțiuni precum intoxicații alimentare. 

Astăzi, stafidele sunt disponibile la majoritatea supermarketurilor și vin în culori diferite, în funcție de procesul de uscare utilizat. Stafidele galbene aurii sunt de obicei adăugate la produsele coapte, în timp ce soiurile roșii și maro sunt populare pentru gustări.

Stafidele, bogate în nutrienți

Stafidele sunt un aliment dens în nutrienți, care este minim procesat, fără ingrediente adăugate sau conservanți. Dar sunt, de asemenea, bogate în zahăr și calorii, așa că ar trebui consumate doar cu moderație, potrivit WEB.MD.

Un sfert de cană de stafide conține:

Calorii: 108

Proteine: 1 gram

Grăsime: 0 grame

Carbohidrați: 29 grame

Fibră: 1 gram

Zahăr: 21 grame

Stafidele sunt o sursă bună de:

- Fier

- Potasiu

- Cupru

- Vitamina B6

- Mangan

Stafidele conțin, de asemenea, bor. Acest mineral ajută la menținerea sănătății oaselor și articulațiilor, poate îmbunătăți vindecarea rănilor și poate îmbunătăți performanța cognitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel