Ce trebuie să faci în cazul unui dezastru. Crucea Roșie, eveniment maraton: Noapte albă pentru zile negre

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
ce trebuie sa faci in cazul unui dezastru - FOTO: Freepik@liuzishan
ce trebuie sa faci in cazul unui dezastru - FOTO: Freepik@liuzishan

În perioada 1-2 iulie, cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate, Crucea Roșie Română organizează în Parcul Mogoșoaia evenimentul maraton „Noapte albă pentru zile negre“.

În perioada 1-2 iulie, cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate, Crucea Roșie Română organizează în Parcul Mogoșoaia evenimentul maraton „Noapte albă pentru zile negre“. Evenimentul se dorește a fi o experiență de viață sub cerul liber pentru a atrage atenția asupra victimelor calamităților naturale, dar și asupra altor tragedii care ne pot afecta pe toți în orice moment al vieții: cutremure, incendii, inundații, război. Dezastrele vin neanunțate și se petrec peste tot în lume, iar pentru a supraviețui este bine să fim pregătiți în orice moment.

În cadrul evenimentului, timp de 36 de ore, participanții vor descoperi cum arată o tabără de sinistrați și vor putea să petreacă o noapte în cortul de campanie, având la dispoziție un kit de supraviețuire.

În timpul zilei, se vor desfășura ateliere educative și activități pentru copii, simulări de prim ajutor din oră în oră, iar doritorii vor primi sfaturi și vor participa la demonstrații salvatoare de viață.

Publicul va fi familiarizat cu toate funcțiunile, logistica și expertiza pe care Crucea Roșie Română le are și la care apelează atunci când este nevoie să intervină de urgență pentru a salva vieți.

”Cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate umanitară în România, suntem mândri să organizăm evenimentul maraton «Noapte albă pentru zile negre», pentru a aduce în prim-plan necesitatea pregătirii și solidarității în fața calamităților naturale și tragediilor care ne pot lovi în orice moment al vieții. Împreună, putem învăța cum să supraviețuim și să ne ajutăm reciproc în cele mai dificile momente.

Crucea Roșie Română rămâne mereu dedicată misiunii de salvare a vieților și îi încurajez pe toți participanții să descopere în cadrul acestui eveniment valorile umanitare pe care le promovăm“, a declarat dl. Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.  

Crucea Roșie Română poate asigura un răspuns prompt încă din primele ore de la producerea unui dezastru, precum și educarea publicului, prin împărtășirea de informații elementare, necesare pentru a lua cele mai bune decizii și a acționa corect în de urgență.Participarea la toate activitățile din timpul zilei este gratuită, dar cei care vor dori pot contribui cu donații, pentru a susține acțiunile Crucii Roșii Române, la 147 de ani de activitate.

Pentru a experimenta, în cel mai autentic mod, emoțiile și provocările cu care se confruntă o persoană sinistrată în urma unei calamități, în noaptea de 1 spre 2 iulie, în Parcul Mogoșoaia, va exista ocazia, unică în România, de a petrece noaptea într-un cort al Crucii Roșii Române, similar celor folosite în taberele de urgență. Doritorii se pot înscrie prin achitarea unei taxe, care va fi folosită pentru ajutorarea persoanelor sinistrate sau a celor în situații vulnerabile.

În schimb, fiecare participant va parcurge întregul circuit prin care trece o persoană sinistrată, va primi instruire specifică în caz de dezastru și lecții de prim ajutor. În plus, vor primi pe lângă un loc de dormit în cort, un tricou, un kit de supraviețuire format dintr-un aparat radio cu diverse funcții, un briceag multifuncțional și o cană termos, produse de igienă, dar și mâncare: cina și micul dejun.

Mai multe detalii despre acest eveniment se găsesc pe http://noaptealba.crucearosie.ro. Cei care nu pot participa, dar doresc să susțină activitățile, pot contribui cu o donație pentru victimele dezastrelor, pe site-ul Crucii Roșii Române.

În fiecare zi, de 147 de ani, Crucea Roșie Română este prezentă cu devotament și implicare în comunități și dezvoltă necontenit proiecte umanitare, dedicate celor mai vulnerabili dintre semenii noștri, contribuind în toate formele la alinarea suferinței lor, protejându-le sănătatea și viața.

În slujba binelui, cerul este limita!

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 624 de subfiliale și 399 comisii. 8.928 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române la 4 iulie 1876 au fost Prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza si Carol Davila. Nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea - au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Dreptul la informare

24 iul 2024, 17:12
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel