Ce vor cu adevărat femeile. Știința explică

În trecut, au existat mai multe cercetări care arată o legătură între schimbările din ciclul femeii și cât de atrasă a fost de bărbații care se comportă în moduri diferite. Un nou studiu contrazice acestea.

 

Cu toate acestea, cercetările de la Universitatea din Göttingen, folosind cea mai mare dimensiune a eșantionului până în prezent, pun la îndoială aceste rezultate. Noua cercetare a arătat că schimbările ciclurilor femeilor nu au afectat preferințele pentru comportamentul bărbaților. Cercetătorii au descoperit, însă, că, atunci când sunt fertile, femeile au găsit toți bărbații ceva mai atractivi și, indiferent de ciclul lor hormonal, bărbații care flirtau au fost evaluați ca fiind mai atractivi pentru relațiile sexuale, dar mai puțin atractivi pentru relațiile pe termen lung. Rezultatele au fost publicate în Psychology Science

Conform ipotezelor de modificare a ovulatoriei genelor bune (cunoscută sub numele de GGOSH), preferințele femeilor pentru anumite comportamente, care se presupune că indică starea genetică a bărbaților, ar trebui să difere în funcție de fertilitatea lor.

Pentru a testa acest lucru, cercetătorii au studiat 157 de participante care au îndeplinit criterii stricte - inclusiv să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, heterosexuale și să aibă un ciclu natural, regulat. Participanții au urmărit videoclipuri în care se arată un bărbat care cunoaște o femeie. În patru sesiuni de testare separate, femeile participante au evaluat bărbații atât pe atractivitatea sexuală pentru o relație pe termen scurt, fără angajament, cât și pe atractivitatea pentru o relație pe termen lung. Participanții au fost invitați să se concentreze asupra modului în care s-au comportat bărbații. Cercetătorii au folosit probe de salivă pentru a analiza nivelurile actuale de hormoni și teste de ovulație de urină extrem de sensibile pentru validarea datei de ovulație, în special perioada fertilă.

Ei au descoperit că nu există dovezi că preferințele unei femei se schimbă în ciclul ovulator. Mai degrabă, femeile par să perceapă sau să evalueze fiecare bărbat ca fiind puțin mai atractiv atunci când este fertil în comparație cu alte faze ale ciclului. De asemenea, ei au descoperit că bărbații care acționează într-o manieră mai competitivă și arată mai mult comportament de flirt au fost evaluați ca fiind mai atractivi pentru relațiile sexuale pe termen scurt, dar mai puțin atractivi pentru relațiile pe termen lung, independent de faza de ciclu sau nivelurile hormonale. .

Primul autor, dr. Julia Stern, de la Institutul de Psihologie al Universității din Göttingen, a spus: "Există o mulțime de cercetări privind preferințele femeilor, așa că la început am fost surprinși că nu am văzut aceleași efecte. Cu toate acestea, noile noastre rezultate se aliniază cu alte studii recente folosind metode mai riguroase decât studiile anterioare. " Stern a adăugat, „Constatarea că gradele de atractivitate cresc în faza fertilă, independent de comportamentul bărbaților, este nouă și indică faptul că motivația de împerechere a femeilor este probabil mai mare în faza fertilă."

 

 

 

Studiul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel