Cea mai bună metodă de a scădea colesterolul: dieta este esențială

Angela Sabău |
Data publicării:
Hrana sattvică    Foto: yogasat.ro
Hrana sattvică Foto: yogasat.ro

Specialiștii spun că cea mai bună metodă de a scădea colesterolul constă în abordarea unei diete sănătoase. Desigur, medicația recomandată de medic este importantă, dar fără schimbarea stilului de viață și a dietei este insuficient.

Pentru a începe să scadă valorile mari ale colesterolului, este nevoie de mai mult decât să înghiți o pastilă. Potrivit Clinicii Mayo, este nevoie săacordăm o mai mare atenție dietei obișnuite. O dietă potrivită poate face minuni atunci când vine vorba de scăderea colesterolului.

Scăderea consumului de grăsimi saturate, grăsimi trans și alcool poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” LDL. Adăugarea de surse de fibre solubile în dietă poate ajuta, de asemenea, la scăderea LDL-ului și la creșterea colesterolului HDL „bun”. Exercițiile fizice de cel puțin 30 de minute pe zi de cinci ori pe săptămână vă pot îmbunătăți, de asemenea, valorile.

Cu toate acestea, alături de aceste modalități sigure de a scădea colesterolul, suplimentele pot fi un bonus suplimentar în îmbunătățirea valorilor colesterolului, împreună cu acele schimbări ale stilului de viață.

Rolul alimentelor în controlul colesterolului

Potrivit unor specialiști, a lua suplimentul potrivit pentru colesterol înseamnă scăderea stresului oxidativ.

„Vitaminele și suplimentele oferă organismului antioxidanți care acționează pentru a contracara daunele oxidative”, spune Trista Best de la Balance One Supplements. „Această daună poate crește riscul pentru o serie de boli cronice, de la obezitate la boli de inimă.” Scăderea colesterolului, mai arată ea, controbuie semnificativ la reducerea riscului de boli de inimă.

„Această daună este rezultatul radicalilor liberi și al toxinelor din organism, împreună cu lipsa de antioxidanți pentru a contracara daunele care duce la inflamație”, continuă Best. „Inflamația cronică, la nivel scăzut, provoacă stres oxidativ în organism, care duce la multe dintre afecțiunile cronice comune națiunilor occidentale. Antioxidanții sunt compuși vegetali care stimulează sistemul imunitar și sunt, de asemenea, responsabili pentru reducerea inflamației prin prevenirea aglomerației trombocitelor din sânge”, spune ea. "Dacă această deteriorare persistă, colesterolul crește și substanța lipicioasă poate adera la pereții arterelor. Din acest motiv, aș recomanda suplimentarea cu suplimente specifice antioxidanților."

Este important să rețineți că administrarea de suplimente nu este o soluție, ci un bonus suplimentar pentru dieta dumneavoastră sănătoasă. Harvard Health raportează că antioxidanții funcționează cel mai bine atunci când indivizii îi consumă împreună cu alte mese bogate în nutrienți deja pline cu antioxidanți. O gamă largă de alimente care cuprinde de la pepene galben și conopidă până la crustacee ar trebui să completeze efectele antioxidanților și poate duce la cele mai bune rezultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel