Cea mai bună perioadă pentru vaccinarea antigripală. Profesorul Rafila: Obținem o imunitate protectivă care să dureze cât mai mult

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus când este bine să ne vaccinăm antigripal attfel încât să prelungim imunitatea.

„Avem un pic de noroc anul ăsta, pentru că circulația virusurilor gripale a fost mai redusă decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă. Nu numai în România, ci în general, la nivel global”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Profesorul Rafila recomandă ca vaccinul antigripal să fie făcut după 15 octombrie.

„Acest lucru ne sugerează că putem să ne vaccinăm fără probleme după 15 octombrie, luna noiembrie, ne putem vaccina astfel încât să obținem o imunitate protectivă care să dureze cât mai mult în anul viitor. Pentru că dacă ne vaccinăm foarte devreme, de exemplu la 1 septembrie, atunci și imunitatea se «termină» ceva mai repede”, a explicat medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel