Cea mai rea poziție de somn. Duce la boli cardiovasculare, dureri de gât și de spate

Monika Baciu |
Data publicării:
somn - FOTO: Freepik@syda_productions
somn - FOTO: Freepik@syda_productions

Asta este poziția în care nu ar trebui să dormi niciodată. Poate provoca cardiovasculare, dureri de gât și de spate. Poate duce și la probleme neurologice.

Un chiropractician avertizează de ce nu ar trebui să dormi niciodată în anumite poziții. Modul în care dormi în timpul nopții ar putea să te expună la o serie de probleme de sănătate, a avertizat un expert. Adormirea în timpul nopții nu este întotdeauna cea mai ușoară sarcină. Insomnia poate fi declanșată de mai mulți factori, cum ar fi stresul, anxietatea, boala și durerea, toate fiind cunoscute pentru a-ți afecta calitatea somnului.

Dar un expert a avertizat că ar trebui să avem grijă și atunci când ne gândim la modul în care dormim, în mod specific, poziția în care dormim.

Cea mai rea poziție de somn

Chiropracticianul dr. Tony Nalda, care conduce Centrul de Reducere a Scoliozei din SUA, i-a îndemnat pe oameni să nu doarmă pe burtă. Acest lucru ar putea duce la o serie de probleme, inclusiv probleme de gât și spate, probleme de respirație și probleme spinale și cardiovasculare, a spus el.

Vezi și: Testul care poate detecta boala Parkinson. Identifică problemele proteinei responsabile de bolile neurodegenerative

Dormitul pe burtă și durerile de gât și spate

Dormitul pe burtă tensionează gâtul, deoarece trebuie să-ți întorci capul pe o parte pentru a respira. Acest lucru poate provoca strângere musculară, inflamație și durere.

"Dormitul pe burtă aplatizează curba naturală a coloanei vertebrale, ceea ce poate cauza dureri lombare. Dacă ai deja probleme cu gâtul și spatele, dormitul în această poziție este aproape garantat să le agraveze", a spus dr. Nalda.

Dormitul pe burtă, asociat cu probleme de respirație și spinale

Dormitul pe burtă poate face dificilă respirația profundă, deoarece poziția îți comprimă diafragma, conform lui dr. Nalda. Dacă acest lucru cauzează o absorbție mai mică de oxigen pe timp de noapte, va perturba calitatea somnului.

Dormitul pe burtă pune, de asemenea, o presiune suplimentară pe coloana vertebrală, putând astfel să întindă vertebrele și mușchii din jur.

Vezi și: Simptomul banal al cancerului pe care îl observi după ce mănânci. Are potențial devastator

Dormitul pe burtă afectează inima

Dormitul pe burtă - FOTO: Freepik@sawitreenan88

"Dormitul pe burtă face ca organismul tău să lucreze mai mult, inclusiv inima, deoarece prin apăsarea pieptului, faci circulația sângelui să fie mai dificilă.

Cu timpul, acest lucru crește riscul problemelor cardiovasculare, mai ales dacă ai deja probleme. Dacă ai dificultăți în a respira profund, poate duce la tensiune arterială mai mare", a mai spus dr. Nalda.

El a mai avertizat că dormitul pe burtă forțează gâtul într-o poziție strâmbă, ceea ce poate duce la migrene, dureri de cap de tensiune și alte probleme neurologice.

Unghiul neobișnuit poate, de asemenea, să încordeze nervii, ducând la disconfort, amorțeală sau furnicături în brațe și mâini.

Vezi și: Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Flavia Lazaroni: Vei slăbi fără efort

Care este cea mai bună poziție pentru somn

"Dormitul pe spate este cel mai bun deoarece menține curba naturală a coloanei vertebrale și minimizează presiunea asupra articulațiilor.

În schimb, dormitul pe o parte îmbunătățește sănătatea inimii și reduce sforăitul", a mai spus dr. Nalda.

O pernă corp poate oferi suport suplimentar pentru poziția pe spate sau pe o parte și poate descuraja rostogolirea pe burtă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel