Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Flavia Lazaroni: Vei slăbi fără efort

Monika Baciu |
Data publicării:
grasimea de pe burta - FOTO: Freepik@Racool_studio
grasimea de pe burta - FOTO: Freepik@Racool_studio

Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Dr. Flavia Lazaroni a explicat ce nu trebuie să mănânci dacă te confrunți cu kilogramele nedorite.

Grăsimea viscerală este un tip de grăsime corporală care înconjoară organele interne din jurul abdomenului. Este diferită de grăsimea subcutanată, care se găsește sub piele. Grăsimea viscerală poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și chiar cancerul.

Aceasta se datorează faptului că grăsimea viscerală este activă metabolic și poate elibera substanțe chimice inflamatorii în corp, ceea ce poate afecta funcționarea normală a organelor. Reducerea grăsimii abdominale și menținerea unei greutăți sănătoase este importantă pentru reducerea riscului de complicații de sănătate asociate cu grăsimea viscerală.

Cum să scapi de grăsimea de pe burtă

Alimentele la care să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă - FOTO: Freepik

Specialistul în psiho-nutriție, drd. Flavia Lazaroni, a explicat ce trebuie să facem pentru a scăpa de grăsimea abdominală și cea viscerală, care sunt adesea asociate cu riscuri crescute pentru sănătate. Aceasta a evidențiat 10 alimente care ar trebui eliminate din dieta pentru a atinge acest obiectiv.

"10 alimente pe care trebuie să le elimini din dieta ta dacă vrei să pierzi din grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, adică acea grăsime care îți înconjoară ficatul, inima și rinichii. 

Grăsimea viscerală este acea grăsime foarte periculoasă din cauza insulinei. Această insulină pe care pancreasul o păstrează din cauza faptului că avem un exces de zahăr în sânge, va transforma acest exces de zahăr în exces de grăsime, care neavând unde să se depoziteze, se va depozita în jurul viscerelor, adică în zona abdominală.

Prin urmare, pentru a scăpa de această grăsime în exces trebuie să eliminăm:

- berea. Este băutura cu cel mai mare indice glicemic

- cartofii, în special cartofii fulgi sub formă de chipsuri, cartofii instant, dar și cartofii prăjiți

- făina albă, prin urmare toate tipurile de pâine, biscuiți, prăjituri, cam tot ce conține făină albă

- derivații din porumb, cum ar fi amidonul de porumb

- orezul lipicios, orezul gătit rapid, fulgii din orez, biscuții din orez

- prijiturile de orice fel

- zahărul alb, bomboanele, caramelele

- băuturile dulci și carbogazoase, dar și energizantele

- curmalele și stafidele. Au un conținut foarte mare de fructoză.

Dacă vei elimina aceste alimente din dieta ta, nu numai că vei slăbi, vei reduce grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, dar vei slăbi fără efort din toate zonele corpului",  a explicat drd. Flavia Lazaroni, specialist acreditat psiho-nutriție, pe pagina sa de Facebook.

De ce este periculoasă grăsimea viscerală

Grăsimea viscerală este considerată periculoasă, deoarece este asociată cu bolile metabolice, cele cardiovasculare și chiar cancerul. Grăsimea viscerală este strâns legată de rezistența la insulină, o condiție în care celulele corpului devin mai puțin receptive la acțiunea insulinei, hormonul care reglează nivelurile de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la diabetul de tip 2, o afecțiune cronică care implică niveluri ridicate de zahăr în sânge.

Excesul de grăsime viscerală este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, inclusiv boala coronariană și accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea viscerală poate influența nivelurile de colesterol și poate promova inflamația în corp, ambele fiind factori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare.

Există dovezi care sugerează că grăsimea viscerală este asociată cu un risc crescut de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal și cancerul de sân.

Grăsimea viscerală este, de asemenea, asociată cu o serie de alte afecțiuni de sănătate, inclusiv apneea de somn, durerile de spate și complicațiile asociate sarcinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel