Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Cum să scapi de grăsimea de pe burtă. Dr. Flavia Lazaroni a explicat ce nu trebuie să mănânci dacă te confrunți cu kilogramele nedorite.
Grăsimea viscerală este un tip de grăsime corporală care înconjoară organele interne din jurul abdomenului. Este diferită de grăsimea subcutanată, care se găsește sub piele. Grăsimea viscerală poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și chiar cancerul.
Aceasta se datorează faptului că grăsimea viscerală este activă metabolic și poate elibera substanțe chimice inflamatorii în corp, ceea ce poate afecta funcționarea normală a organelor. Reducerea grăsimii abdominale și menținerea unei greutăți sănătoase este importantă pentru reducerea riscului de complicații de sănătate asociate cu grăsimea viscerală.

Alimentele la care să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă - FOTO: Freepik
Specialistul în psiho-nutriție, drd. Flavia Lazaroni, a explicat ce trebuie să facem pentru a scăpa de grăsimea abdominală și cea viscerală, care sunt adesea asociate cu riscuri crescute pentru sănătate. Aceasta a evidențiat 10 alimente care ar trebui eliminate din dieta pentru a atinge acest obiectiv.
"10 alimente pe care trebuie să le elimini din dieta ta dacă vrei să pierzi din grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, adică acea grăsime care îți înconjoară ficatul, inima și rinichii.
Grăsimea viscerală este acea grăsime foarte periculoasă din cauza insulinei. Această insulină pe care pancreasul o păstrează din cauza faptului că avem un exces de zahăr în sânge, va transforma acest exces de zahăr în exces de grăsime, care neavând unde să se depoziteze, se va depozita în jurul viscerelor, adică în zona abdominală.
Prin urmare, pentru a scăpa de această grăsime în exces trebuie să eliminăm:
- berea. Este băutura cu cel mai mare indice glicemic
- cartofii, în special cartofii fulgi sub formă de chipsuri, cartofii instant, dar și cartofii prăjiți
- făina albă, prin urmare toate tipurile de pâine, biscuiți, prăjituri, cam tot ce conține făină albă
- derivații din porumb, cum ar fi amidonul de porumb
- orezul lipicios, orezul gătit rapid, fulgii din orez, biscuții din orez
- prijiturile de orice fel
- zahărul alb, bomboanele, caramelele
- băuturile dulci și carbogazoase, dar și energizantele
- curmalele și stafidele. Au un conținut foarte mare de fructoză.
Dacă vei elimina aceste alimente din dieta ta, nu numai că vei slăbi, vei reduce grăsimea abdominală și grăsimea viscerală în exces, dar vei slăbi fără efort din toate zonele corpului", a explicat drd. Flavia Lazaroni, specialist acreditat psiho-nutriție, pe pagina sa de Facebook.
Grăsimea viscerală este considerată periculoasă, deoarece este asociată cu bolile metabolice, cele cardiovasculare și chiar cancerul. Grăsimea viscerală este strâns legată de rezistența la insulină, o condiție în care celulele corpului devin mai puțin receptive la acțiunea insulinei, hormonul care reglează nivelurile de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la diabetul de tip 2, o afecțiune cronică care implică niveluri ridicate de zahăr în sânge.
Excesul de grăsime viscerală este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, inclusiv boala coronariană și accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea viscerală poate influența nivelurile de colesterol și poate promova inflamația în corp, ambele fiind factori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare.
Există dovezi care sugerează că grăsimea viscerală este asociată cu un risc crescut de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal și cancerul de sân.
Grăsimea viscerală este, de asemenea, asociată cu o serie de alte afecțiuni de sănătate, inclusiv apneea de somn, durerile de spate și complicațiile asociate sarcinii.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.