Cel mai practic și ieftin desert, natural 100%. Aveți nevoie de păpădii și lămâie

DCMedical Team / 25 apr 2021 / 20:04
Păpădie. Foto: Pixabay
Păpădie. Foto: Pixabay

Păpădiile, nelipsite din fiecare grădină, pot fi folosite în preparea unui desert delicios.

Un desert delicios și rapid de făcute este jeleul din păpădii. Este excelent pe pâine prăjită, biscuiți sau ca să îndulciți ceaiul de dimineață (are gust de miere). Recoltarea păpădiilor din curte stimulează planta să înflorească.

Cum se face jeleul din păpădii:

*Un bol cu ​​flori proaspete de păpădie culese, 2 linguri de suc de lămâie și 4 căni de zahăr, o pungă de pectină (aproximativ 4 linguri).

Tăiați tulpina păpădiei, cât mai aproape de baza florii, îndepărtați orice părți verzi rămase deoarece aceste frunze vor face jeleul să fie amărui. Măsurați două căni de păpădii și turnați patru căni de apă clocotită deasupra. Lăsați amestecul să stea în apă până când se răcește și apoi puneți-l la frigider timp de 24 de ore pentru a completa umezirea. Apoi strecurați cât mai mult lichid posibil. Acesta îl puneți într-o oală mare, adăugați sucul de lămâie și pectina pudră. Fierbeți amestecul. Adăugați 4 căni de zahăr, amestecați bine. Lăsați amestecul să fiarbă din nou un minut- două și îl luați de pe foc. Turnați jeleul în borcănele și sigilați-le. Sigilate, se pot păstra în cămară si un an jumătate, potrivit farmersalmanac.com.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy