Cel mai rău lucru pe care îl faci când te trezești în toiul nopții. Perturbă funcționarea organismului. Trucuri pentru a adormi în câteva minute

Monika Baciu |
Data publicării:
insomnia - FOTO: Freepik@pholigo
insomnia - FOTO: Freepik@pholigo

Experții în somn arată care este cel mai rău lucru pe care îl facem când ne trezim în toiul nopții.

Un expert în somn explică cel mai rău lucru pe care îl poți face dacă te trezești în timpul nopții. În timp ce unele persoane pot fi capabile să adoarmă imediat ce capul lor atinge perna și să se bucure de un somn bun, altele se pot confrunta cu insomnia.

Lupta pentru a dormi în timpul nopții poate fi dificilă, mai ales dacă începe să aibă un impact asupra calității vieții. Insomnia poate fi un episod trecător pentru unele persoane, însă pentru altele este mult mai grav.

Stilul de viață, impact asupra somnului

Există totuși o mulțime de lucruri pe care le puteți face dacă vă luptați cu somnul. Acestea variază de la a urmări ceea ce mâncați sau beți înainte de culcare până la a face o baie fierbinte. Chiar și așa, unii se pot trezi noaptea. Acest lucru poate fi din cauza unor lucruri precum stresul, anxietatea sau pur și simplu pentru că temperatura camerei nu este potrivită.

Vezi și: De ce să nu bei suc dacă ți se blochează mâncarea în gât

Cel mai rău lucru pe care îl faci dacă te trezești din somn

Dacă vă treziți, există mai multe modalități prin care puteți încerca să vă întoarceți la somn. Dar un expert în sănătate a spus că există un lucru pe care trebuie neapărat să-l evitați - verificarea telefonului.

Dr. Biquan Luo, CEO al LumosTech, a declarat că verificarea telefonului în toiul nopții este cel mai rău lucru pe care îl putem face.

"Verificarea orei poate crește stresul și face mai greu de dormit. În plus, dacă verificați ora pe telefon, conținutul acestuia poate fi prea stimulant, ceea ce vă împiedică și mai mult să vă relaxați și să adormiți", a spus dr. Biquan Luo, potrivit Express.

Vezi și: Ce se întâmplă în corp de fiecare dată când mănânci ceapă. Legătura neștiută cu bacteria E.coli

Lumina albastră perturbă tiparele de somn

Așa-numita "lumină albastră" care vine de la ecran poate perturba ciclurile noastre naturale de somn, motiv pentru care ar trebui să le puneți deoparte înainte de culcare. În schimb, dacă vă treziți în mijlocul nopții, încercați mai întâi să rămâneți în pat pentru a vedea dacă puteți adormi din nou - dar dacă nu, ar trebui să ieșiți și să mergeți în altă parte.

Folosirea telefonului pe timpul nopții - FOTO: Freepik@airdone

"Când vă treziți în mijlocul nopții, cel mai bine este să rămâneți în pat la început, să încercați să vă relaxați și să vedeți dacă puteți adormi din nou. Dacă nu puteți adormi din nou după 10 sau 15 minute, este timpul să vă ridicați din pat.

Încercați să mergeți într-un loc liniștit și confortabil din casă, cum ar fi canapeaua, și să vă angajați într-o activitate liniștită, cu un nivel scăzut de stimulare, cum ar fi citirea unei cărți sau o activitate de calmare, până când vă simțiți din nou somnoros - apoi reveniți în pat", a mai spus expertul.

Potrivit NHS, ar trebui să consultați un medic de familie dacă vă luptați cu somnul și v-ați schimbat obiceiurile de somn, dar nu a funcționat, dacă aveți probleme cu somnul de luni de zile și dacă vă afectează viața de zi cu zi.

Vezi și: România, reprezentată în SUA la Congresul Profesioniștilor Româno-Americani. Mihai Dobra: Sudează oamenii care fac performanță în SUA

Ce este, de fapt, insomnia

Insomnia este un termen medical care se referă la dificultatea de a adormi sau de a menține somnul în mod regulat. Persoanele care suferă de insomnie pot avea probleme în a adormi, pot trezi frecvent în timpul nopții sau se pot trezi prea devreme dimineața și să nu poată să adoarmă din nou. Insomnia poate afecta calitatea somnului și poate avea consecințe asupra stării generale de sănătate și a funcționării zilnice.

Cauzele insomniei pot varia și pot include factori precum stresul, anxietatea, depresia, tulburările medicale, utilizarea de substanțe precum cafeina sau alcoolul, schimbări ale programului de somn sau mediu inconjurator nepotrivit pentru somn. Insomnia poate fi o problemă temporară sau cronică, în funcție de durata și frecvența episoadelor de dificultate în somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel