Cele două băuturi sănătoase care distrug creierul. Dr. Daniel Amen: Cauza depresiei și a demenței

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cafeaua si sucurile - FOTO: Freepik
cafeaua si sucurile - FOTO: Freepik

Două băuturi populare considerate sănătoase pot face ravagii în creier. Sunt printre cele mai consumate.

Două băuturi sănătoase ne pot distruge creierul. Un medic avertizează că băuturile populare de dimineață ar putea "distruge creierul tău". Două obiceiuri matinale îndrăgite de milioane de persoane ar putea provoca mai multe daune creierului decât crezi, conform unui specialist în tulburări cerebrale.

Dr. Daniel Amen, specialist în tulburări cerebrale, avertizează că două băuturi populare de dimineață, cafeaua și sucul de fructe, ar putea "distruge creierul". Amen explică că sucul de fructe este proinflamator și poate contribui la diabet, iar cafeaua poate restrânge fluxul de sânge către creier, fiind asociată cu riscul de Alzheimer.

El subliniază că zahărul din sucuri este "drogul de introducere" la diabet și obezitate, iar cafeaua, deși în cantități mici este acceptabilă, poate deveni problematică în exces.

Indiferent dacă nu-ți poți imagina începerea zilei fără o ceașcă proaspăt preparată de cafea sau un pahar rece de suc, Dr. Daniel Amen, psihiatru și specialist în tulburări cerebrale și director al clinicilor Amen, are vești proaste pentru tine.

Vezi și: Semnul din timpul nopții care îți arată că ai o boală mortală. Diana Mihalcea: Trebuie să îi sperii. Ăsta e un semn

Cafeaua și sucul de fructe, vinovate pentru distrugerea celulelor creierului

Expertul explică faptul că aceste două băuturi comune ar putea "distruge creierul tău". Detaliind care sunt băuturile care pot provoca mai multe daune creierului decât crezi, el a dezvăluit că unele dintre cele "mai proaste" opțiuni includ cafeaua și sucul de fructe.

"Când desfaci zahărul din fruct de sursa sa de fibră, pentru că devine toxic în corpul tău, deci nu sunt fan al sucului de fructe”, a spus psihiatrul.

Când a fost întrebat de Steven despre ce face sucul rău pentru creier, Dr. Amen a explicat că băutura populară este proinflamatorie și poate crea premizele dăunătoare pentru diabet.

Sucuri naturale - FOTO: Freepik

"În cele din urmă, îți va crește nivelurile de zahăr din sânge, ceea ce erodează vasele de sânge și vei avea un flux sanguin mai scăzut către creier. Asta e un lucru rău. Și, adică, sunt atât de multe lucruri despre asta, este dependență, este proinflamatorie, crește probabilitatea să ai diabet și obezitate.

Vezi și: Medicament intens folosit, efecte secundare grave. Provoacă sângerare excesivă. Poate duce la deces

Zahărul este drogul de introducere la diabet și obezitate, fără a mai menționa inflamația, care este cauza depresiei și demenței”, a mai spus dr. Daniel Amen, potrivit Express.

Pe de altă parte, nivelurile scăzute de zahăr din sânge pot dăuna și creierului. Prin urmare, Dr. Amen a recomandat și evitarea cafeinei.

"Cofeina restrânge fluxul de sânge către creier cu 30%”, a mai spus medicul.

Dezvăluind cât de rău poate fi un flux sanguin scăzut, el a explicat că este "cel mai important predictor al bolii Alzheimer în imagistica cerebrală".

Cafea - FOTO: Freepik@vecstock

"Este cel mai comun drog, este dependență. Adică, un pic este în regulă, dar mai mult decât puțin nu este în regulă. Blochează adenosina, substanța chimică care îți spune să mergi la somn, iar atât de mulți dintre pacienții mei renunță [la băutul de cafea] și îmi spun uniform că se simt mai bine”, a mai subliniat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel