Cele mai bune alimente pentru o inimă sănătoasă

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Inima
Inima

Menţinerea unei inimi sănătoase înseamnă mai mult decât evitarea mâncării de tip fast-food şi a alimentelor procesate excesiv. 

Care sunt alimentele care contribuie la o inimă sănătoasă? Potrivit unei analize realizate de către cnn.com, printre cele mai bune alimente pentru o inimă săntoasă se numără şi următoarele produse:

Ovăz și orz

Pereții celulari ai ovăzului și orzului conțin un tip special de fibră solubilă numită beta-glucan, care are o serie de beneficii pentru sănătatea omului.

Somon și alţi pești grași

Uleiul de pește, în special acizii grași omega-3, este esențial pentru menținerea inimii sănătoase. Asta înseamnă că peștii grași, cum ar fi somonul, tonul albastru, macrou, heringul, păstrăvul lacului și sardinele și crustaceele, cum ar fi homar, stridiile și calmarul, sunt alimente esenţiale pentru menţinerea unei diete sănătoase pentru inimă.

Nuci şi seminţe

Semințele și nucile nesaturate sunt, de asemenea, bogate în potasiu, magneziu și alte minerale cunoscute pentru efectele de reducere a tensiunii arteriale.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel