
Menţinerea unei inimi sănătoase înseamnă mai mult decât evitarea mâncării de tip fast-food şi a alimentelor procesate excesiv.
Care sunt alimentele care contribuie la o inimă sănătoasă? Potrivit unei analize realizate de către cnn.com, printre cele mai bune alimente pentru o inimă săntoasă se numără şi următoarele produse:
Ovăz și orz
Pereții celulari ai ovăzului și orzului conțin un tip special de fibră solubilă numită beta-glucan, care are o serie de beneficii pentru sănătatea omului.
Somon și alţi pești grași
Uleiul de pește, în special acizii grași omega-3, este esențial pentru menținerea inimii sănătoase. Asta înseamnă că peștii grași, cum ar fi somonul, tonul albastru, macrou, heringul, păstrăvul lacului și sardinele și crustaceele, cum ar fi homar, stridiile și calmarul, sunt alimente esenţiale pentru menţinerea unei diete sănătoase pentru inimă.
Nuci şi seminţe
Semințele și nucile nesaturate sunt, de asemenea, bogate în potasiu, magneziu și alte minerale cunoscute pentru efectele de reducere a tensiunii arteriale.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-