Cele mai dese BOLI profesionale. Dacă ai aceste meserii, FII ATENT: Îți pot încheia cariera! Clar ar fi bună o ASIGURARE

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cele mai dese BOLI profesionale Foto: Pexels @Kindel Media
Cele mai dese BOLI profesionale Foto: Pexels @Kindel Media

Cele mai dese boli profesionale. Care sunt și ce recomandă medicii.

Cele mai dese BOLI profesionale. O mulțime de oameni sunt predispuși, din cauza profesiei pe care o au, să dezvolte diverse boli.

Medicul specialist în Ortopedie și Traumatologie Iulian-Daniel Vîlcioiu, a spus care sunt cele mai frecvente intervenții de care pacienții săi au nevoie sunt fracturile de pumn, de os scafoid, sindromul de tunel carpian, maladia Dupuytren, tendinitele, artrozele degetelor și artroscopia de pumn.

Dintre aceștia, există anumite categorii de persoane pentru care activitățile de zi cu zi reprezintă un factor de risc, prin natura profesiilor lor.

"În primul rând, oricine lucrează într-o fabrică este expus la astfel de accidente dar, din fericire, măsurile de protecție a muncii impuse în ultimii ani au scăzut drastic numărul amputațiilor sau zdrobirilor. Vorbim, așadar, despre pericole suplimentare legate de riscurile meseriei, mai ales atunci când aceasta presupune solicitare fizică.

Acest lucru se aplică și în cazul sportivilor de performanță, fie că sunt fotbaliști, piloți de motociclism, baschetbaliști sau handbaliști.

O altă categorie profesională cu grad de risc este cea a bucătarilor, expuși la tăieturi, arsuri sau afecțiuni cauzate de greutățile pe care trebuie să le ridice de mai multe ori pe zi.

La pianiști remarcăm faptul că apare destul de frecvent sindromul de tunel carpian, afecțiunile tendoanelor flexoare sunt specifice cățărătorilor, ”policele schiorului” este o denumire care vine, așa cum vă imaginați, de la faptul că de cele mai multe ori aceste persoane se accidentează având bățul de schi în mână, iar în cazul bucătarilor vorbim în primul rând la epicondilite și tendinite din cauza greutăților pe care le ridică frecvent.

Am tratat de exemplu un pacient tânăr cu o meserie ce implică șofatul și livrare de pachete uneori grele. Acesta avea o fractură veche la nivelul pumnului, a osului scafoid ce a necesitat o curățare a capetelor necrozate, umplerea cu grefă de os și fixarea cu șurub tip Herbert. Toate au fost făcute artroscopic, probabil o premieră pentru România, iar vindecarea a avut loc mai devreme recuperarea ducând la rezultate deosebite", a explicat medicul specialist.

Din păcate, o asigurare de membre care în cazul sportivilor de performanță sau al bucătarilor ar putea asigura un confort, atât financiar, cât și din punct de vedere psihologic, nu este încă posibilă în România.

"Ar fi extrem de utilă, pentru mulți oameni dedicați, care vor să facă performanță în domeniile lor. Chiar și pentru mine, care lucrez în privat, dacă îmi zdrobesc mâinile – cad cu motocicleta sau cu bicicleta – nu pot munci, îmi pot încheia cariera, deci clar ar fi bună o astfel de asigurare", a încheiat medicul, potrivit romaniatv.net

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel