Cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală în România, explică Prof dr Olga Simionescu

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Infecțiile cu transmitere sexuală
Infecțiile cu transmitere sexuală

Prof dr Olga Simionescu, medic primar dermatolog, a explicat la DC Medical, care sunt cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală din România. 

Prof dr Olga Simionescu, medic primar dermatolog, cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și șeful Clinicii de Dermatologie de la Spitalul Clinic Colentina, spune că în România s-au făcut pași importanți în scăderea incidenței unir infecții cu transmitere sexuală. 

Infecțiile cu transmitere sexuală „sunt extrem de frecvente, atât în Europa cât și în SUA. În Statele Unite cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală (ITS) este infecția produsă de papilomavirusul uman (HPV), în timp ce în Europa, de departe Chlamydia și gonoreea sunt cele mai frecvente ITS-uri. (...) vorbim despre un domeniu foarte vast, cel al bolilor venerice, și în care cred că România stă puțin mai bine decât înainte de anii 2000, când aveam foarte multe cazuri de sifilis, vedeam 38 de noi cazuri de sifilis primar pe săptămână, în Spitalul Colentina. Astăzi, aproape nu mai vedem, sau vedem 3 cazuri pe an de noi infecții. Consider că s-au făcut pași importanți – n-aș spune în eradicarea, pentru că mai sunt ci – în scăderea incidenței bolilor venerice în țara noastră”, a explicat prof dr Olga Simionescu, la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.  

Doi factori principali au dus la această scădere a numărului de infecții cu transmitere sexuală în România: dezvoltarea și promovarea mijloacelor de protecție și alinierea tratamentului la schemele internaționale, „pentru că eram foarte diferiți, inclusiv în ceea ce privește tratamentul sifilisului, noi dădeam foarte multă penicilină, pe când americanii dădeau fix două injecții”. 

„Prin alinierea acestui tratament, prin măsurile de prevenție, prin emisiuni educative, cred că a scăzut incidența bolilor acelora cu adevărat „rușinoase” și în țara noastră. Rămânem însă cu un pic de incidență pe infecția chlamydiană și pe HPV și noi”, a completat specialistul. 

Ce este și cum se manifestă chlamydia și infecția dată de HPV, și care sunt bolile periculoase care decurg din aceste infecții, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel