Centru balneoclimateric multifuncțional nou, în stațiunea Covasna. Investiții

Adisa Codruț |
Data publicării:
Centrul balneoclimateric
Centrul balneoclimateric

Un centru balneoclimateric multifuncțional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark și o zonă de wellness, va fi construit în stațiunea Covasna.

Primarul stațiunii Covasna, Gyerő József, a declarat că noul centru balneoclimateric va fi construit pe o suprafață de teren de aproape trei hectare, pe strada Brazilor, în imediata vecinătate a pârtiei de schi, iar investiția este prevăzut în Strategia de dezvoltare durabilă a orașului Covasna.

Potrivit planului de dezvoltare, viitorul centru va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune stațiunea - apa minerală, gazul mofetic și aerul puternic ionizat - și va contribui la diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber, urmând să fie deschis atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

Bazine care vor fi folosite tot anul

Terenul va fi împărțit în două parcele aproximativ egale, pe una dintre ele urmând să fie construit centrul balnear, care va avea, printre altele, un ștrand, bazine interioare și exterioare ce vor putea fi încălzite și folosite și pe timpul iernii, spații de alimentație publică și de agrement, terenuri de sport și de joacă pentru copii, precum și o zonă de spa și wellness, cu saune, hidromasaj, cascadă de gheață, camere pentru masaj și camere de relaxare.

Pe cea de-a doua parcelă va fi construit, de către un antreprenor care va obține în prealabil acest drept, un hotel cu o capacitate de peste o sută de locuri, iar cele două clădiri vor fi unite printr-o pasarelă, pentru a se putea asigura accesul clienților către centrul balnear.

Autoritățile locale au aprobat suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar construcția centrului, evaluată la peste 5 milioane de euro, va fi realizată din bugetul local, din programe guvernamentale sau externe.

Atrag „turiști cu bani"

Primarul Gyerő József a mai spus, conform Agerpres, că până de curând, stațiunea Covasna a atras, în general, turiști veniți la odihnă și tratament cu bilete subvenționate de stat, dar în ultimii zece ani, după construirea mai multor hoteluri de patru stele, s-a înregistrat o schimbare, devenind interesantă și pentru „turiștii cu bani".

Acesta și-a exprimat convingerea că viitorul centru va contribui și mai mult la dezvoltarea orașului și a turismului în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel