Cercetători de la Princeton: Dacă vei vorbi 30 de secunde cu voce tare, vei răspândi particule COVID pe doi metri

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Cercetători de la Universitatea Princeton susțin că te poți îmbolnăvi de COVID și în timpul unei conversații de de 30 de secunde.

Cercetătorii de la Universitatea Princeton susțin că poți contracta virusul Sars CoV-2 foarte ușor, chiar și în cadrul unei conversații. Ei au descoperit că în timpul unei conversații se creează un flux de aer conic, care e asemănător unui jet ce poate transporta picături infectate cu noul coronavirus. Concluziile acestui experiment au fost faptul că fluxul de aer care rezultă în urma vorbirii poate transporta particule minuscule infectate, ce pot ajunge chiar și la câțiva metri de ”emițător”.

”Dacă vei vorbi 30 de secunde cu voce tare, vei răspândi particule pe o distanță de aproape doi metri”, au afirmat cercetătorii.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel