Chirurgul vedetelor, anchetat de DNA: cum negocia șpaga pentru operații la Spitalul de Arși

Adisa Codruț |
Data publicării:
Chirurg    foto: pexels.com
Chirurg foto: pexels.com

Dr. Vitalie Stan, supranumit și „chirurgul vedetelor”, este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice la Spitalul de Arși din Capitală. 

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele doctorului Vitalie Stan, medic primar și manager al Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București pentru 16 infracțiuni de luare de mită, scrie Antena 3.
Dintr-o interceptare reiese că o pacientă s-a înțeles cu un medic să ii efectueze în spital o operație de implant mamar în schimbul unei sume cuprinsă între 2.500 si 2.800 de ruro, suma din care o parte va fi remisa medicului anestezist.
Potrivit procurorilor, doctorii esteticieni primeau mită și foloseau aparatura sau sălile de operație de la spitalul de Arși. Întrucât banii pe care îi primeau le intrau direct în buzunar, acestia luau tarife chiar și de zece ori mai mici decât cele din clinicile private.

Pacienta: Alo! Buna Ziua!
Medic: Buna ziua!
Pacienta: M.P. ma numesc. [...] In primul si-n primul rand imi doresc foarte mult sa-mi fac implant cu silicon, asa.
Medic: Asa.
Pacienta: Asa si la ce pret este, la dvs. pe pagina nu scriu preturile?
Medic: Da, nu la mine nu sunt scrise. A, pai iarasi este foarte greu sa va spun un pret exact, trebuie mai intai sa va vad, trebuie sa vad daca aveti nevoie si de ridicare, depinde si de implantul pe care-l folosim rotund, anatomic, si de firma. E greu sa va spun asa, daca vreti pot sa va dau un pret aproximativ.
Pacienta: Da, va rog din suflet.
Medic: Deci, de exemplu cu implante rotunde M... sau M..., sunt cele pe care le folosesc eu si care sunt cele mai bune este in jur de 2.500 euro, incluzand operatie, anestezie, medicamente, spitalizare, analizele, toate controalele post operatorii si implantele.
Pacienta: Si ce mai vroiam sa va intreb. Am mai sunat undeva si mi s-a spus ca trebuie sa-mi fac analizele de acasa, ca... o intreaga nebunie.
Medic: Nu trebuie sa le faceti acasa, le facem la noi in spital, veniti, va vad, va explic ce trebuie sa faceti, este greu sa va spun prin telefon.
Pacienta: Da.
Medic: Nu trebuie sa le faceti acasa, in orice caz, vi le iau eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel