Circa 2.000 de medici și dentiști din Italia, suspendați deoarece au refuzat să se vaccineze anti-COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Oficialii din Italia au dispus suspendarea activității a circa 2.000 de medici și dentiști deoarece nu s-au vaccinat anti-COVID.

Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, a indicat vineri asociaţia naţională profesională FNOMCeO. Aceşti 1.913 de medici şi dentişti nu au introdus până acum într-un registru naţional dovada de vaccinare, a precizat asociaţia. În luna noiembrie fuseseră suspendaţi 1.656 de medici şi dentişti din acelaşi motiv.

În baza unei legi intrate în vigoare în aprilie, personalul medical are obligaţia de a se vaccina împotriva COVID-19. Evidenţele asociaţiei arată că mai mult de 33.500 de medici din Italia nu sunt vaccinaţi cu schema completă. Printre ei se numără şi cei care au trecut prin boală şi aşteaptă să se vaccineze, cei care s-au vaccinat în afara ţării şi cei care nu se pot vaccina din motive medicale. În jur de 6.000 de asistente, infirmiere şi alte cadre de îngrijire au fost de asemenea suspendate pentru că nu s-au vaccinat. Un număr similar de angajaţi nu este prezent la muncă din cauza infectării cu coronavirus sau pentru că se află în carantină.

Creşterea rapidă a numărului de infectări zilnice consemnat de la începutul anului a determinat guvernul să înăsprească şi mai mult restricţiile. Începând de joi, italienii sunt obligaţi să prezinte un test negativ pentru a putea intra într-o frizerie sau într-un salon de înfrumuseţare, spre exemplu. În cursul acestei luni, Italia a introdus şi măsura controversată a obligaţiei de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani. Potrivit datelor oficiale, numărul de vaccinări în rândul acestei categorii de vârstă a crescut ulterior semnificativ, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel