Sistemul imunitar, rol în dezvoltarea și tratarea cancerului. Mre11, proteina care dezvoltă tumorile
Această proteină bună, care teoretic luptă împotriva infecțiilor, poate declanșa cancerul.
O analiză a 17 studii publicate între ianuarie 1966 și octombrie 2020, pe o varietate pe populații, inclusiv asiatice, arată o asociere între un consum crescut de ciuperci și un risc mai scăzut de...
Cercetători de la Colegiul de Medicină Penn State și de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au făcut o meta-analiză a 17 studii observaționale, publicate între 1 ianuarie 1966 și 31 octombrie 2020. Meta-analiza a inclus studii din populații distincte, inclusiv asiatice.
Concluzia? S-a observat o asociere între un consum crescut de ciuperci și un risc mai scăzut de cancer. Mai precis, la participanții care consumă zilnic 18 grame (g) de ciuperci, cercetătorii au sesizat o scădere cu 45% a riscului relativ de cancer față de cei care nu consumă ciuperci.
Oamenii de știință au subliniat necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a delimita efectele protectoare ale ciupercilor și rolul lor potențial în prevenirea dietei cancerului.
Deși ciupercile sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți – ergotioneină (aceasta ar avea rol protector împotriva cancerului) și glutation - , trebuie luați în considerare și factorii de risc potențial prevenibili: fumatul, excesul de greutate corporală, alimentația slabă și excesul de expunere la soare, potrivit medicalnewstoday.com.
Studiul științific, AICI.
Această proteină bună, care teoretic luptă împotriva infecțiilor, poate declanșa cancerul.
Supraviețuitorii de cancer, la mare risc. Medicii trag un semnal de alarmă despre adevărul cutremurător.
Un simplu test îți poate dezvălui riscul de cancer cu ani înainte ca boala să apară. Se poate face gratuit.
Mircea Diaconu și Steve Jobs au fost diagnosticați cu aceeași boală: cancerul de pancreas. Este una dintre cele mai agresive forme de cancer.
Un nou studiu arată că această analiză detectează cancerul colorectal în formă incipientă cu o precizie de 95%.
La vârsta a doua, prevenția cancerului devine o prioritate. E important să nu vă bazați pe mituri, ci pe informații validate științific.
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează stomacul și crește riscul de deces. Crește riscul cu 27%.
Cancerul invizibil care ucide în tăcere. Boala se ascunde ani de zile înainte să dea lovitura fatală. Te omoară în câteva săptămâni
Cum poate inteligența artificială să identifice femeile cu risc de cancer de sân, cu mult timp înainte de diagnosticare.