Ciupercile ar scădea riscul de cancer. Studiu

Florina Pop |
Data publicării:
Ciuperci, porția corectă pentru a NU te îngrășa. Medic: Concentrație maximă de vitamine B, FOTO unsplash
Ciuperci, porția corectă pentru a NU te îngrășa. Medic: Concentrație maximă de vitamine B, FOTO unsplash

O analiză a 17 studii publicate între ianuarie 1966 și octombrie 2020, pe o varietate pe populații, inclusiv asiatice, arată o asociere între un consum crescut de ciuperci și un risc mai scăzut de cancer.

Cercetători de la Colegiul de Medicină Penn State și de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au făcut o meta-analiză a 17 studii observaționale, publicate între 1 ianuarie 1966 și 31 octombrie 2020. Meta-analiza a inclus studii din populații distincte, inclusiv asiatice.

Concluzia? S-a observat o asociere între un consum crescut de ciuperci și un risc mai scăzut de cancer. Mai precis, la participanții care consumă zilnic 18 grame (g) de ciuperci, cercetătorii au sesizat o scădere cu 45% a riscului relativ de cancer față de cei care nu consumă ciuperci.

Oamenii de știință au subliniat necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a delimita efectele protectoare ale ciupercilor și rolul lor potențial în prevenirea dietei cancerului.

Deși ciupercile sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți – ergotioneină (aceasta ar avea rol protector împotriva cancerului) și glutation - , trebuie luați în considerare și factorii de risc potențial prevenibili: fumatul, excesul de greutate corporală, alimentația slabă și excesul de expunere la soare, potrivit medicalnewstoday.com.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel