CMSR, anchetă în cazul copilului decedat după o anestezie

Angela Sabău / 13 feb 2020 / 10:24
Cruce
Cruce

CMSR s-a autosesizat în cazul copilului de patru ani care a murit în urma unei anestezii primite la o clinică de stomatologie.

Colegiul Medicilor Stomatologi s-a autosesizat în cazul copilului care a murit de la o anestezie făcută la oclinică stomatologică din Pitești și a început o anchetă, care va fi făcută  „cu imparțialitate, de către completul comisiei de disciplină învestit cu soluționarea cauzei”.

„Facem precizarea că, potrivit prevederilor legale, în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum și pentru orice fapte săvârșite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea și prestigiul profesiei sau ale instituției CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, se arată în comunicatul remis presie de căter colegiul Medicilor Stomatologi.

De asemenea, CMSR a mai arătat că în activitatea comisiilor de disciplină a instituției nu intră analiza îndeplinirii condițiilor specifice angajării răspunderii civile, respectiv analiza cazurilor de malpraxis, nefiind competente funcțional să se pronunțe asupra acestora, pentru acestea competența atribuită legal revenind fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică.

„În numele Colegiului Medicilor Stomatologi din România transmitem sincere condoleanțe familiei micului pacient care și-a pierdut viața în acest tragic incident.”

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy