Cofeina poate duce la deficit de vitamina D: atenție câtă cafea bei!

Angela Sabău |
Data publicării:
Consumatori de cafea
Consumatori de cafea

Cercetătorii au descoperit un nou efect secundar major al cofeinei asupra nivelurilor de vitamina D.

Despre vitamina D există o mulțime de studii care indică importanța acesteia în organism. Un nou studiu sugerează că, dacă consumați ăn mod reglat băuturi cu cofeină, aportul de cofeină ar putea interfera cu capacitatea corpului dumneavoastră de a absorbi vitamina D.

Iată ce ar trebui să știți:

Cercetătorii medicali din China și Brazilia s-au unit recent pentru a efectua un studiu care va fi publicat în curând în Jurnalul Internațional pentru Cercetarea Vitaminelor și Nutriției. Studiul a fost bazat pe cercetări anterioare care au concluzionat că consumul de cofeină este legat de o scădere a creării receptorilor de vitamina D.

Pentru a investiga în continuare, acest studiu a examinat datele nutriționale colectate de la peste 13.000 de participanți la sondajul național de examinare a sănătății și nutriției între 2005 și 2006. Apoi, ajustându-se pentru o serie de alte variabile legate de sănătate, au examinat ce șanse clinice există ca deficitul de vitamina D să fie cauzat de aportul de cofeină.

Într-adevăr, cercetătorii au ajuns la concluzia că, cu cât consumă mai multă cofeină, cu atât sunt mai mari șansele de a experimenta un deficit de vitamina D.

În rezumatul studiului, autorii afirmă în mod clar: „Aporturile dietetice mai mari de cofeină au fost asociate cu deficit de vitamina D, într-un eșantion reprezentativ al populației americane”.

Ei au adăugat că pot fi solicitate investigații suplimentare pentru a determina dacă cofeina cauzează efectiv acest deficit de vitamina D. În acest moment, de asemenea, nu este clar care au fost criteriile de referință care disting nivelurile sănătoase de cofeină de cele care au fost asociate cu niveluri mai scăzute de vitamina D.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel