Combinația de vitamine care te ajută împotriva COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vitamina D
Vitamina D

Medicii recomandă o combinație de vitamine care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva COVID-19. 

Medicii din linia întâi în lupta cu COVID recomandă o combinație de vitamine care ajută la întărirea sistemului imunitar, mai ales în această perioadă, înainte de începerea sezonului gripal. Medicii spun că acest sezon ar putea fi unul extrem de dificil, în cazul în care virusul gripal de sezon s-ar suprapune cu cel pandemic.
În ultima săptămână, în România s-au înregistrat permanent peste 2.000 de cazuri de infecții COVID-19, zilnic. 
În aceste condiții, spitalele aiu început să se aglomerează, iar medicii sunt aproape epuizaţi și spun că acele cazuri care nu sunt grave se pot trata şi acasă.
În acest sens, medicul Virgil Musta recomandă un cocktail de trei vitamine, care ajută la întărirea sistemul imunitar: vitamina C, D și zinc, scrie Antena 3.

Vitamina C este foarte frecvent recomandată în sezonul rece, iar vitamina D începe să fie nelipsită din recomandările specialiștilor internaționali. Pe lângă suplimentele alimentare care ne pot furniza aceste vitamine, surse naturale de vitamina C se găsesc în măceșe, cătină, pătrunjel, citrice, kiwi.
Un studiu recent a descoperit că în cazul adulților de peste 40 de ani, vitamina D poate reduce cu 50% riscul de a muri de COVID-19. De asemenea, vitamina D face minuni și pentru vârstnici, ajutându-i să prevină formele grave de COVID-19. 
Rolul major al vitaminei D este de a menține nivelurile normale de calciu și fosfor din sânge. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, care formează și menține oasele puternice. 
De asemenea, poate avea un rol important și în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar, susțin experții de la Cleveland Clinic. Cea mai bună sursă de vitamina D e soarele, apoi, peștele gras, gălbenușul de ou, ciupercile, produsele lactate.
Zincul este un mineral esențial necesar organismului pentru ca sistemul imunitar să funcționeze în parametri normali, pentru vindecare și recuperare. Cele mai bune surse de zinc sunt în stridii, carne, ovăz, ciuperci shiitake, spanac, sparanghel şi caju. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel