Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, REUNIUNE DE URGENȚĂ. Capitala, în SCENARIUL ROȘU

Dana Lascu / 06 Martie 2021 / 11:15

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) se va reuni, sâmbătă, pentru a dispune măsurile care se impun, după intrarea Capitalei în zona roșie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Țipișcă. Elevii din anumite clase, însă, vor continua să meargă la școală indiferent de restricțiile pe care le-ar putea decide CMBSU. 

Capitala a intrat de ieri în scenariul roșu, după ce incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori, calculată ca medie pe ultimele 14 zile, a ajuns să fe de 3,05. 

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) ar putea decide să impună restricții în Capitală. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri, prin HOTĂRÂREA nr. 15 din 05.03.2021, că elevii din clasele care urmează s termine un ciclu de învățământ și să suțină examene – clasa a VIII-a și a XII-a și a XIII-a – să poată merge la școală și în scenariul roșu. Mai exact, la Articolul 3 se arată că: 

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy