Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, REUNIUNE DE URGENȚĂ. Capitala, în SCENARIUL ROȘU

Dana Lascu |
Data publicării:

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) se va reuni, sâmbătă, pentru a dispune măsurile care se impun, după intrarea Capitalei în zona roșie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Țipișcă. Elevii din anumite clase, însă, vor continua să meargă la școală indiferent de restricțiile pe care le-ar putea decide CMBSU. 

Capitala a intrat de ieri în scenariul roșu, după ce incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori, calculată ca medie pe ultimele 14 zile, a ajuns să fe de 3,05. 

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) ar putea decide să impună restricții în Capitală. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri, prin HOTĂRÂREA nr. 15 din 05.03.2021, că elevii din clasele care urmează s termine un ciclu de învățământ și să suțină examene – clasa a VIII-a și a XII-a și a XIII-a – să poată merge la școală și în scenariul roșu. Mai exact, la Articolul 3 se arată că: 

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel