Concentrația ideală de oxigen într-un salon de spital. Dr Radu Țincu: nu există detectoare

Adisa Codruț / 03 feb 2021 / 10:58

Medicul Radu Țincu de la secția ATI a Spitalului Floreasca a făcut declarații privind care ar trebui să fie concentrația de oxigen într-un salon de spital.

Doctorul Radu Ţincu de la secția ATI a Spitalului Floreasca din București susține că, în contextul pandemiei, consumul de oxigen în spitale a crescut enorm, în unele spitale chiar s-a triplat, iar riscul apariției unor incendii este ridicat. Aceasta a făcut declarații privind care este concentraţia ideală de oxigen dintr-o cameră pentru a se evita tragediile. 

"În perioada pandemiei s-a mărit capacitatea secţiilor ATI, dar nu s-a făcut o evaluare obiectivă a infrastructurii tehnice, ca să vedem dacă poate suporta aceste aparate aduse suplimentar. Pe de altă parte, oxigenul este un gaz care catalizează incendiul şi nu există din păcate detectoare care să măsoare concentraţia din saloane. Trebuie să fie cam 21-22 la sută concentraţie de oxigen în saloane”, a afirmat Radu Ţincu, potrivit DC News.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy