Condiment parfumat folosit la prăjituri, fungicid natural pentru grădină

Scorțișoara, condimentul-minune care ne parfumează prăjiturile, are numeroase întrebuințări surpriză. Spre exemplu, folosită în grădinp, scorțișoara are numeroase avantaje.

Acest condiment versatil poate fi folosit pentru a ține dăunătorii la distanță sau ca medicament pentru plante. În cazul în care ai rupt sau tăiat o plantă, presară puțină scorțișoară în partea ruptă. Condimentul va ajuta planta să se vindece mai repede! 

Scorțișoară pentru dăunători

 

Dacă ai probleme cu furnicile la domiciliu sau în grădină, pune puțină pulbere de scorțișoară în zonele cu probleme. Furnicile nu suportă mirosul de scorțișoară, așaă că vei scăpa rapid de ele. 

Scorțișoara, fungicid natural

 

Scorțișoara pusă în apă este un fungicid natural. Adaugă patru lingurițe de scorțișoară la un litru de apă și amestecă bine. Lasă soluția să stea peste noape, iar a doua zi strecoară totul printr-un filtru de cafea. Toarnă apa obținută într-o sticlă cu pulverizator și stropește plantele împotriva fungilor. 

Scorțișoara ține la distanță rugina

 

Rugina poate afecta atât florile, cât și legumele. Din fericire, rugina poate fi ținută la distanță cu scorțișoară. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină scorțișoară pe zonele afectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel