Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a demisionat. Colegiul Medicilor reacționează

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Scandal la spitalul din Ploiești       Foto: Ziarul de Prahova
Scandal la spitalul din Ploiești Foto: Ziarul de Prahova

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești și-a dat demisia, în urma scandalului declanșat după controlul inopinat efectuat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la finalul săptămânii trecute. Colegiul Medicilor Prahova a reacționat și el.

Din Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Managerul spitalului, directorul medical și directorul de îngrijiri medicale și-au depus cererile de demisie, care le-au și fost semnate. Directorul financiar-contabil a făcut cerere pentru concediu de odihnă.

Trei demisii și-un concediu de odihnă

„Directorul medical a solicitat încetarea contractului de administrare începând cu data de 8.04.2019, cerere aprobată de managerul unității. Directorul financiar-contabil a solicitat începând cu data de 3.04.2019 concediu de odihnă, ce nu a fost aprobat de managerul unității, având în vedere necesitatea instituției de efectuare a operațiunilor financiar-contabile. Directorul de îngrijiri medicale a solicitat încetarea contractului de administrare începând cu data de 8.04.2019, cerere aprobată de managerul unității", se arată într-un comunicat al spitalului transmis vineri Agerpres.

De asemenea, managerul spitalului, ec. Marius Niculescu, a înaintat către președintele Consiliului Județean Prahova solicitarea de încetare a contractului de management.

Reacția Colegiului Medicilor Prahova

Ieri, Colegiul Medicilor Prahova a anunțat, într-un comunicat de presă, că este alături de membrii săi în încercarea lor „de a rezolva deficiențele" organizatorice existente la nivelul Spitalului Județean de Urgență, prin memoriul adresat conducerii Consiliului Județean.

„Respingem cu fermitate orice intenție de a transfera întreaga responsabilitate cu privire la situația existentă la nivelul unității spitalicești asupra corpului medical, conștienți fiind că medicii sunt cei care schimbă în bine, zi de zi, prin munca lor, viața miilor de pacienți care trec pragul acestei instituții. Numărul bolnavilor care apelează la ajutorul medicilor din cea mai mare unitate cu pături din județul Prahova este în continuă creștere, pe fondul unei crize de personal care se acutizează de la an la an. În acest context, apariția unor deficiențe în comunicarea cu pacienții și aparținătorii este inevitabilă și este necesară luarea unor măsuri complexe pentru înlăturarea acestor probleme privind relația medic-pacient, dar și cele privind paza și protecția personalului expus frecvent unor agresiuni verbale și fizice", afirmă reprezentanții Colegiului, citați de Agerpres.

Control inopinat, nereguli găsite

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat un control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, ulterior ea declarând că a găsit mizerie, inclusiv în secțiile care erau renovate.

Întrebată care au fost cele mai grave acuzații vizavi de ce se întâmplă acolo, ea a răspuns: „Modalitatea în care pacienții sunt tratați, modul în care li se vorbește, comportamentul cadrelor medicale față de aceștia. Pe de altă parte și probleme de natură administrativă. Nu mă așteptam ca într-o unitate medicală din România secolului XXI (...) să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secțiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea de Primiri Urgențe, dar chiar partea renovată nu era curată", spunea Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel