Conf dr Simin Florescu despre remdesivir: Încă nu am primit

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19.

Conferențiarul și doctorul Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a detaliat, la emisiunea Academia de Sănătate, medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19 tratați în unitatea unde activează.

”Mai există medicații care au fost recomandate, dar pe care noi nu le-am putut încerca până în acest moment, și aici vorbesc de remdesivir. Celebrul remdesivir. Atât de controversat pentru că, inițial, au existat două studii mari care au zis: unul că este bun pentru că scade, cu câteva zile, durata de spitalizare, iar celălalt a zis că nu are niciun efect (n. r. asupra infecției COVID-19). Și lucrurile au rămas cumva în coadă de pește, iar în acest moment există trial-ul OMS care include și remdesivirul pe unul din brațe și care sperăm să ne arate un grad de eficiență. 

La pacienții noștri n-am apucat să dăm (n. r. remdesivir). Noi am intrat în trial-ul OMS-ului cu spitalul, dar încă nu am primit acest tip de medicație ca să putem da un feedback”, a explicat medicul Simin Florescu. la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel