Conferința Colegiului Medicilor București, aproape 5.000 de medici particianți. Rezumat

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Aproape 5.000 de medici au participat la Conferinta Colegiului Medicilor Bucuresti în 2019. FOTO: CMMB
Aproape 5.000 de medici au participat la Conferinta Colegiului Medicilor Bucuresti în 2019. FOTO: CMMB

La Conferința organizată de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) numărul persoanelor înscrise a atins un record. Au fost aproape 5.000 de medici înscriși la cea de-a VII-a ediție care s-a desfășurat în perioada 14-16 martie 2019. Iată un scurt rezumat al discuțiilor

Lucrările Conferinței au fost deschise de Prof. Dr. Cătălina Poiană, Președintele CMMB, care le-a mulțumit participanților pentru prezența în număr atât de mare. Calitatea manifestării științifice a fost remarcată și de invitații de la deschiderea Conferinței.

Dr. Laszlo Attila, Președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României, a felicitat conducerea CMMB și a subliniat că evoluția impresionanta a numărului de participanți reprezinta rezultatul eforturilor acesteia. Reprezentantul Comisiei de Sănătate din Senat a vorbit și despre colaborarea ireproșabilă cu CMMB în privința proiectelor legislative aflate în lucru în Parlament. Senatorul Laszlo Attila a anunțat că dorește sprijinul Colegiului pentru reglementarea problemei malpraxisului, precum și a statutului medicului.

Și Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns în prima zi a Conferinței CMMB, să transmită un mesaj de susținere pentru breaslă. Ministrul Sănătății s-a declarat încântată de numărul mare al participanților și a subliniat că este un privilegiu pentru domnia sa să se afle în fața medicilor bucureșteni. De asemenea, Sorina Pintea a mai spus că Ministerul Sănătății este un partener al Colegiului Medicilor, al societăților profesionale, al organizațiilor profesionale și că important este că țelul comun este pacientul.

Dr. Gheorghe Borcean, Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a constatat la rândul său faptul că dimensiunea și calitatea Conferinței CMMB a crescut de la an la an sub actuala conducere a celei mai mari organizații teritoriale de medici din țară.

Dr. Turkeș Ablachim, Directorul Medical al ASSMB, a vorbit despre colaborarea excelentă cu actuala conducere a CMMB și despre proiectele la care lucrează împreună, unul dintre acestea fiind creșterea responsabilităților medicilor școlari.
Prof. Dr. Cătălina Poiană, Președintele CMMB, a subliniat dificultățile vieții profesionale a medicilor din Capitală, unde presiunea publicului și nivelul de așteptare sunt mai mari, presa este mai atentă și jurnaliștii mai mulți, cazurile cele mai dificile din punct de vedere medical fiind îndrumate spre București. De asemenea, Prof. Dr. Cătălina Poiană a asigurat medicii bucureșteni că instituția pe care o conduce va continua să sprijine organizațiilor medicilor de familie, societățile care reprezintă medicii de laborator sau orice altă specialitate care are nevoie de ajutor colegial în București.

Prof. Dr. Bogdan Popescu, Vicepreședinte CMMB, a declarat că una dintre explicațiile succesului acestei manifestări constă în faptul că an de an au fost sesiuni din toate specialitățile medicale, abordându-se subiecte de mare actualitate și de un larg interes public.

Conferința CMMB este creditată cu 18 puncte EMC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel