Congresul UMF "Carol Davila", ediția a XI-a, cel mai mare eveniment al cercetării știintifice medicale din România. Record absolut de participanți

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
congresul foto:freepik@asdfpik
congresul foto:freepik@asdfpik

Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București își începe periplul științific al celei de-a XI a ediții joi, 26 octombrie, la ora 9.00, la Palatul Parlamentului, cu transmisie simultană online.

Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București își începe periplul științific al celei de-a XI a ediții joi, 26 octombrie, la ora 9.00, la Palatul Parlamentului, cu transmisie simultană online, pe platforma www.congresumf.ro.

Devenit cel mai mare eveniment al cercetării științifice medicale din România, Congresul UMFCD reunește, anul acesta, peste 18.000 de medici din toate specialitățile, stomatologi, farmaciști, rezidenți, doctoranzi, studenți, cercetători științifici (dintre care peste 1.100 și-au anunțat participarea fizică la lucrări)  și se va bucura de prezența a numeroase personalități ale medicinei atât din țară, cât și din străinătate , lectori de prestigiu din România, SUA, Japonia, Noua Zeelandă, Italia, Olanda și Germania .

Desfășurată sub sloganul tradițional “Perspective interdisciplinare“, cea de-a XI-a ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București promovează coordonatele esențiale pentru atingerea performanței academice: Inițiere, Evoluție, Excelență, manifestarea științifică numărând în cele zece ediții anterioare (2013-2022) peste 55.500 de participanţi, 1.855 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferențiari, medici) şi 56 de invitaţi străini, reputați profesori de renume internațional, cărora le-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

 „De-a lungul celor 10 ediții de până acum, Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a devenit un reper pentru educația medicală continuă, pentru cercetarea științifică, pentru inovare , dialog și schimb de experiență între diferitele specialități medicale reprezentate la cel mai înalt nivel de către comunitatea noastră academică, cea care rămâne puternic ancorată în peisajul intern și internațional ca  o promotoare a progresului în medicină, a descoperirilor științifice și a excelenței profesionale. Ne bucurăm, ca în fiecare an, de prezența unor personalități de vârf ale medicinei internaționale, care ne vor împărtăși ideile și experiența domniilor lor, în sesiuni științifice de mare impact și care vor aduce cu siguranță evenimentului un consistent plus de valoare", a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga,  Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

La rândul său, Prof. Univ. Dr. Simona Ruță, Prorector pentru cercetare științifică al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a subliniat:

„În orice domeniu de activitate, și cu atât mai mult în medicina mileniului trei, este imposibil să excelăm fără colaborare, fără un schimb permanent de idei și fără deschidere către inovație. De aceea, Congresul aduce în prim plan medicina personalizată, cea care traduce subtilele mecanisme moleculare din spatele proceselor patologice în metode inovative de diagnostic și tratament, adaptate particularităților fiecărui pacient. În acest context, Congresul găzduiește și o mini conferință a proiectului Alliance4Life, o amplă colaborare între țările Central și Est-Europene, care facilitează  integrarea în prioritățile programului Horizon Europe și contactul cu industria biomedicală și farmaceutică internațională ”.

Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, în cadrul căreia vor lua cuvântul și reprezentanți ai unor importante instituții de stat, va avea loc joi, 26 octombrie, începând cu Ora 18, la Palatul Parlamentului, în Sala Nicolae Iorga.  

Printre invitații speciali, ce vor fi prezenți, alături de conducerea UMF Carol Davila, la ceremonia de deschidere a evenimentului, se numără: Conf. Univ. Dr. Diana Păun- Consilier Prezidențial, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății, Bogdan Gruia Ivan - Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Acad. Victor Voicu - Președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române, Acad. Ioanel Sinescu- fost rector al UMF Carol Davila și inițiator al Congresului UMFCD, Prof. univ. dr. Anca Buzoianu- Rectorul UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Mihnea Costoiu - Rector al Universității Politehnica din București, Prof. univ. Dr. Nicolae Istudor- Rectorul Academiei de Studii Economice din București, Prof. Univ. dr. Carmen Chifiriuc – Prorector pentru cercetare științifică, Universitatea București.

În cadrul Ceremoniei de deschidere va fi prezentat un film ce omagiază personalitatea profesorului Mina Minovici, fondatorul şcolii româneşti de medicină legală şi întemeietorul Institutului Medico-Legal din Bucureşti, de la nașterea căruia s-au împlinit , recent, 165 ani.

Vineri, 27 octombrie, in cadrul Congresului, vor fi decernate două titluri de Doctor Honoris Causa pentru: Andrew James Beynon (Olanda) și Mihnea Boștină (Noua Zeelandă).

“Competiția Tânărului Cercetător” (Young Investigator Award)

Ca în fiecare an, Congresul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul științific  “Competiția Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc excelența în cercetarea științifică medicală. Cele mai bune lucrări originale, cu autori principali cu vârsta sub 35 de ani, vor fi prezentate, vineri, 27 octombrie, începând cu ora 8.00. Juriul fiecărei secțiuni, format din 3 experți în domeniu, va selecta câștigătorul competiției la secțiunile de specialități medicale, chirurgicale și  preclinice, care va fi recompensat prin susținerea participării la un Congres internațional de specialitate. În cadrul acestei ediții a Congresului va fi prezentată și o mini-expoziție a proiectelor de cercetare din UMFCD, iar posterele electronice vor avea un spațiu dedicat în care vor putea fi consultate de către participanți pe toată durata desfășurării Congresului.

Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 32 de credite de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel