Consumul de alcool crește riscul de demență

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Consumul de alcool FOTO: pexels.com

Consumul de alcool crește riscul de demență, spun cercetătorii. Ei mai arată că există un nivel al consumului care nu ar trebui depășit, pentru a menține riscul redus.

Cercetătorii din SUA au dezvăluit că aportul de alcool la persoane de vârstă mijlocie este legat de un risc mai mare de demență. Rezultatele sunt publicate în jurnalul JAMA.

Dr. Sara Imarisio, șefa de cercetare a Alzheimer Research UK, a declarat: „Există o legătură bine stabilită între consumul de alcool și riscul de demență, dar este dificil de spus dacă un aport moderat de alcool are un impact asupra sănătății creierului, față de persoanele care nu beau deloc.

"Unele persoane pot avea un istoric al consumului ridicat de alcool, iar acest lucru face dificilă dezlegarea legăturilor dintre obiceiul consumului de alcool și sănătate.

Consumul de alcool la vârsta mijlocie, cel mai periculos

"Acest studiu a analizat doar consumul de alcool la persoane de vârstă mijlocie și nu știm despre obiceiurile lor legate de alcool în anii trecuți. Cercetările sugerează că stilul nostru de viață la vârsta mijlocie poate avea cel mai mare impact asupra riscului nostru viitor de demență.”

Există multe motive de sănătate pentru a fi atent la cât de mult alcool consumăm. Ghidurile actuale privind alcoolul recomandă să nu se depășească 14 unități pe săptămână, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, potrivit medicalxpress.com.

"Demența este cauzată de boli fizice ale creierului, dar există lucruri pe care le putem face pentru a reduce riscul de a dezvolta demență. Cele mai bune dovezi actuale indică faptul că, un consum de alcool care nu depășește recomandările, menținerea unei stări active fizic și psihic, preum și consumul unei diete sănătoase, echilibrate, evitarea fumatului și menținerea sub control a greutății, colesterolului și tensiunii arteriale, toate sunt modalități bune de a menține creierul sănătos pe măsură ce îmbătrânim. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel