Mersul, folosit pentru a diagnostica diferite tipuri de demență

Un nou studiu sugerează că medicii ar putea diagnostica deficiențe cognitive ale pacienților care suferă de boala Alzheimer sau de demența, analizând modul în care aceștia merg. Cercetarea oferă un mod unic de a distinge cele două afecțiuni, care sunt dificil de diferențiat stadiul incipient.

Demența Lewy este considerată a doua cea mai frecventă formă de demență, după Alzheimer. Cu toate acestea, este adesea diagnosticată greșit în stadiile incipiente, datorită caracterului comun al multor simptome, notează Newatlas.

Potrivit Newcastle University, spre deosebire de boala Alzheimer, identificată patologic de acumulările toxice de proteine amiloide în creier, demența Lewy implică grupe anormale de proteine alfa-sinucleine. Demența Lewy poate fi un semn al bolii Lewy sau a bolii Parkinson.

„Identificarea corectă a tipului de demență pe care cineva îl are este important pentru clinicieni și cercetători, deoarece permite pacienților să li se administreze tratamentul cel mai adecvat pentru nevoile lor cât mai curând posibil", explică Ríona McArdle, de la Universitatea Newcastle și conducător al studiului.

Noua cercetare, care a apărut și în Jurnalul Demența și Alzheimerul, s-a bazat pe ipoteza că diferite forme de neurodegenerare și demență pot avea ca rezultat markeri de mers identificabili. Pentru a studia aceste diferențe de mers, cercetătorii au recrutat 110 persoane: 45 de subiecți cu demențăLewy, 35 de subiecți cu Alzheimer și 29 de subiecți cognitiv sănătoși. Toți subiecții au avut o evaluare cuprinzătoare a mersului care a implicat mersul pe o pasarelă lungă cu un număr de senzori care urmăresc 16 caracteristici diferite de mers, incluzând ritmul, variabilitatea și asimetria.

Cercetătorii au descoperit o serie de diferențe de mers care ar putea diferenția pacienții Alzheimer de bolnavii de demență Lewy. Doi factori, în special, s-au remarcat ca fiind foarte proeminenți în mersul pacienților corpului Lewy - variabilitatea lungimii pasului și asimetria în timp. Aceasta a însemnat că persoanele cu demență corporală Lewy au prezentat diferențe extrem de neregulate de timp între fiecare etapă și lungimea fiecărui pas. Aceste două caracteristici particulare de mers au fost de fapt suficiente pentru a putea identifica cu exactitate 60% din toate subtipurile de demență.

„Rezultatele acestui studiu sunt importante, deoarece sugerează că mersul pe jos ar putea fi un instrument util de diagnostic pentru demență", spune McArdle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel