Controale la centre de bătrâni: 75 de persoane, personal și asistați, pozitivi la SARS-CoV-2

Angela Sabău |
Data publicării:
Batrâni
Batrâni

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că a efectuat un control la centre de bătrâni din București. Au identificat 75 de persoane, personal și beneficiari, pozitivi la SARS-CoV-2.

Direcția de Sănătate Publică București a transmis un comunicat de presă în care arată că s-a efectuat un control la centre de bătrâni din București. „Urmare a apariției cazurilor confirmate de SARS-CoV-2 pozitiv în centre rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane dependente, atât din rândul personalului medical și de îngrijire cât și din cadrul persoanelor internate, personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București a efectuat un control în data de 24.05.2020”, se arată în comunicat. 

În urma acțiunii de control, au fost constatate următoarele: 

- Au fost identificate 75 de persoane (atât din rândul personalului angajat al centrului și cât și din rândul beneficiarilor) confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 

- Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice).

Au fost recomandate următoarele măsuri: 

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor 

2. Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomatologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor. 

3. Cohortarea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei. 

4. Intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune. 

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție 

6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19 

Pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amendă contravențională, persoanei responsabile, conf prevederilor HG nr. 857/2011, in valoare de 20000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1