Copii posibil intoxicați cu gaz, la Școala 133 din Capitală. UPDATEL: 6 elevi transportați la spital

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ambulanțele SMURD și SABIF în fața Școlii 133. Foto: ISU București-Ilfov
Ambulanțele SMURD și SABIF în fața Școlii 133. Foto: ISU București-Ilfov

UDATE: Mai mulți copii de la Școala 133 din Capitală acuză dureri de cap posibil intoxicați cu un gaz toxic, anunță ISU București Ilfov. 15 copii sunt în evacuare medicală!

UPDATE, 15.55: În total, 6 copii cu vârste între 11 și 14 ani au fost transpotați la spital: 4 sunt la SPitalul Grigore Alexandrescu și 2 la Marie Curie. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

Mai mulți copii acuză dureri de cap, posibil intoxicați cu un gaz toxic, la Școala 133 din Capitală. „La caz au fost directionate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa", a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

„Se procedeaza la evacuarea tuturor elevilor din școala 133. O fată de 14 ani a fost transportată la Spitalul Marie Curie din Capitală. În incinta școlii acționeaza două ambulanțe SMURD și una de la Serviciul de Amblanță București-Ilfov (SABIF). S-a solicitat suplimentare dispozitiv", mai arată ISU.

„În acest moment sunt 15 copii în evacuare medicală. S-a trimis un caz și la autospeciala pentru victime multiple (ATPVM)” mai precizează sursa citată. 

Sursa gazului – o igienizare

Mai mulți elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator, în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învățământ, după ce au fost confikrmate mai multe cazuri de gripă în școală.

„Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, școala a permis accesul elevilor și personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școala a anunțat și Salvarea și pompierii", se arată într-un comunicat al Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel