Copii, triaj epidemiologic. Ce au descoperit medicii școlari

Adisa Codruț |
Data publicării:
Activitatea fizică în copilărie aduce beneficii în adolescență   FOTO: pexels.com
Activitatea fizică în copilărie aduce beneficii în adolescență FOTO: pexels.com

Toți cei aproximativ 240.000 de preșcolari, elevi și liceeni din învățământul de stat din București au fost evaluați de personalul medical din Rețeaua de Medicină Școlară, coordonată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, aflată în subordinea Primăriei Bucureşti.

Copii, medici școlari. "Triajul epidemiologic s-a încheiat mai repede decât era programat, datorită celor 120 de medici generaliști și a celor 447 de asistenți medicali care s-au asigurat că toți copiii sunt sănătoși pentru a participa la cursuri", se precizează într-o postare pe Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Iar în urma evaluării, aproape 1.500 de copii au fost depistați cu angine (afecţiuni inflamatorii ale faringelui), 167 - pediculoză, iar 2 – varicelă.

Copii, medici școlari: în ce constă triajul epidemiologic

Potrivit sursei citate, triajul epidemiologic presupune examinarea clinică a copilului, măsurarea temperaturii corporale după caz, precum și verificarea tegumentelor și a mucoaselor.

Examinarea s-a desfășurat, în perioada 9-18 septembrie, în cabinetele medicale ale fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Acest timp de examinare se practică în colectivităţile de copii şi adolescenţi, după fiecare vacanță școlară și ori de câte ori este nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel