Copii, triaj epidemiologic. Ce au descoperit medicii școlari

Adisa Codruț / 24 sep 2019 / 18:32
Activitatea fizică în copilărie aduce beneficii în adolescență   FOTO: pexels.com
Activitatea fizică în copilărie aduce beneficii în adolescență FOTO: pexels.com

Toți cei aproximativ 240.000 de preșcolari, elevi și liceeni din învățământul de stat din București au fost evaluați de personalul medical din Rețeaua de Medicină Școlară, coordonată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, aflată în subordinea Primăriei Bucureşti.

Copii, medici școlari. "Triajul epidemiologic s-a încheiat mai repede decât era programat, datorită celor 120 de medici generaliști și a celor 447 de asistenți medicali care s-au asigurat că toți copiii sunt sănătoși pentru a participa la cursuri", se precizează într-o postare pe Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Iar în urma evaluării, aproape 1.500 de copii au fost depistați cu angine (afecţiuni inflamatorii ale faringelui), 167 - pediculoză, iar 2 – varicelă.

Copii, medici școlari: în ce constă triajul epidemiologic

Potrivit sursei citate, triajul epidemiologic presupune examinarea clinică a copilului, măsurarea temperaturii corporale după caz, precum și verificarea tegumentelor și a mucoaselor.

Examinarea s-a desfășurat, în perioada 9-18 septembrie, în cabinetele medicale ale fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Acest timp de examinare se practică în colectivităţile de copii şi adolescenţi, după fiecare vacanță școlară și ori de câte ori este nevoie.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy