Copiii, mai ușor infectați de noua tulpină mutantă de coronavirus. Oficiali: nu există nicio dovadă că este mai mortală

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Copil cu mască, coronavirus. Foto: Pixabay
Copil cu mască, coronavirus. Foto: Pixabay

Copiii se pot infecta mai ușor cu noua tulpină mutantă de coronavirus (descoperită în Marea Britanie) decât cu tulpina originală, spun consilierii guvernamentali britanici, dar nu există nicio dovadă că această tulpină este mai mortală. 

Tulpina mutantă de coronavirus se transmite cu 70% mai ușor și poate afecta și copiii, avertizează oamenii de știință din Marea Britanie.

Profesorul Neil Ferguson, epidemiolog la Imperial College London și membru al grupului consultativ al No10 - NERVTAG, a spus că este posibil ca răspândirea noii variante, numită B.1.1.7, în timpul carantinei din noiembrie - care a avut loc în perioada școlară - ar fi putut să se întâmple deoarece tulpina este mai bună la infectarea copiilor decât celelalte variante ale SARS-CoV-2, notează DailyMail Online

Cercetătorii consideră că noua tulpină de virus, despre care Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul britanic al Sănătății, a spus că este „scăpată de sub control”, este cu 50 până la 70 la sută mai infecțioasă, dar nu cred că este mai mortală sau că provoacă vreo boală mai severă, fie la adulți, fie la copii.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun, însă, că mutațiile sunt normale și susțin că masca și distanțarea socială rămân cele mai bune metode de prevenție.

Printre mutațiile noii tulpinii de coronavirus, recent descoperite, se numără modificări ale modului în care aceasta ajunge în celulele umane.  

Tulpina mutantă de coronavirus a ajuns deja și în Australia, unde oficialii au confirmat două cazuri pozitive, dar au spus că persoanele în cauză sunt izolate și nu vor duce la apariția unui focar. 

Totodată, autoritățile din Israel au raportat decesul unei persoane după ce s-a infectat a doua oară cu noul coronavirus. Bărbatul a fost diagnosticat cu o variantă diferită a virusului, față de cea cu care se contaminase inițial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel