Copiii războiului. Câți prunci au venit pe lume în zone de conflict

Adisa Codruț |
Data publicării:
Zonă de război  FOTO: pexels.com
Zonă de război FOTO: pexels.com

În zone de conflict au venit pe lume peste 29 de milioane de copii, potrivit UNICEF. Vorbim de prunci din țăril ca Afganistan, Somalia, Sudanul de Sud, Siria, Yemen.

Copiii, conflict. Peste 29 de milioane de copii s-au născut în zone de conflict în 2018, a anunţat vineri UNICEF, potrivit DPA. La nivel global, cel puţin unul din cinci copii îşi începe viaţa în medii foarte periculoase şi stresante, inclusiv în ţări precum Afganistan, Somalia, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen, potrivit agenţiei ONU pentru drepturile copilului. "Milioane de familii nu au acces la alimente nutritive, apă potabilă, salubrizare sau un mediu sigur şi sănătos în care să crească şi să relaţioneze", a precizat directoarea executivă UNICEF, Henrietta Fore, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

”Pe lângă pericolele imediate şi evidente, efectele pe termen lung ale unui asemenea început în viaţă sunt potenţial catastrofice", a mai spus ea. Experienţe traumatice prelungite şi repetate pot afecta capacitatea de învăţare a copiilor, comportamentul, precum şi sănătatea fizică şi mintală.

Un angajat UNICEF din Yemen a văzut copii ''atât de subnutriţi şi traumatizaţi, încât aceştia se detaşează emoţional de lume şi de oamenii din jurul lor, ceea ce-i face să devină pasivi, în imposibilitatea de a interacţiona cu familiile'', potrivit comunicatului de presă. Conform organizaţiei, părinţii din zonele de conflict ''au nevoie cu disperare de mai mult sprijin care să-i ajute pe ei şi pe copii să facă faţă dezastrului pe care îl au de înfruntat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel